Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / website

Join Indymedia.be's tech team!

Indymedia.be is calling web developers, sysadmins & other hackers to rock www.indymedia.be.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe site: we zijn er bijna ...

Voila, dit is hem. De nieuwe website van Indymedia.be. Na drie jaar waren we aan een nieuwe vormgeving toe. Indymedia.be wordt gemaakt door 120 vrijwilligers. De nieuwe lay out moet het mogelijk maken om hun werk mooier te presenteren. Op de voorpagina vind je naast de nieuwslijn en de features nu ook de recentste foto's en Indy TV, een loop met de nieuwste videoreportages. Ook de mediablog en de blogs van onze correspondenten zijn voortaan duidelijk zichtbaar voor iedereen die een blik werpt op de voorpagina.

Lees meer / 26 comment(s)

Nieuwe site: vanavond is het zover!

Even een korte post om te laten weten dat we vanavond onze nieuwe
website lanceren! Na maanden hard werken, is het zover. Rond 21u
vanavond sluiten we de publiceer-pagina's tijdelijk af, en beginnen we eraan. Rond middernacht - in het beste geval, het kan ook nachtwerk worden - staat de nieuwe website dan on line.

Lees meer / 2 comment(s)

Drieletterwoord

Dit bericht dateert alweer van een tijdje geleden, maar het is toch relevant voor een internet-medium, want ... het zou gaan om de 'grootste uitbreiding van internet in 40 jaar'.

Icann akkoord met vrijgave toplevel domeinen
bron: webwereld.nl auteur: Andreas Udo de Haes

Vrijdag 27 juni 2008, 07:41 - De raad van domeinorganisatie Icann heeft in Parijs unaniem ingestemd tot liberalisering van domeinnaamextensies. 'De grootste uitbreiding van het internet in 40 jaar.'

Lees meer / 0 comment(s)

Flash video player op Indymedia.be

Zoals sommigen wellicht al zagen, beschikken we sinds vorige week over een Flash-videospeler op Indymedia.be. Yay! Hierdoor kan je de video rechtstreeks in de pagina bekijken, in plaats van het videobestand eerst te downloaden (wat evenwel mogelijk blijft). Zoals op deze pagina.

- Video's worden nog niet automatisch geconverteerd naar Flash video (.flv) - dat doen we voorlopig manueel. We willen immers de instellingen voor die conversie nog even testen.

Lees meer / 3 comment(s)

FAO en IAO lanceren gezamelijke website

De Wereld Landbouw- en Voedselorganisatie (FAO) en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) verbinden cruciale thema's voedsel, landbouw en waardig werk in een gezamenlijke website.

De website www.fao-ilo.org werd eind vorige week gelanceerd. Dit meldt het magazine PALA in haar jongste nieuwsbrief.

Lees meer / 0 comment(s)

Nieuwe site: update

Hoog tijd voor een update in verband met de nieuwe Indymedia.be-website.

Lees meer / 3 comment(s)

http://vrije-meningsuiting.be live

Sinds vorig jaar verenigen verschillende organisaties zich in het 'Platform voor vrije meningsuiting', met als voornaamste doel toe te zien op de vrijwaring van het recht op vereniging en vrije meningsuiting. Beide rechten staan immers onder druk nadat nieuwe wetgeving in het kader van de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en terrorisme de bevoegdheden van politiediensten de laatste jaren enorm uitbreidden.

Uit de platformtekst:

Lees meer / 0 comment(s)

Bekijk de nieuwe website van indymedia

Twee maanden geleden kwam ik aan bij Indymedia zonder enige voorkennis van Drupal. De nieuwe website bestond uit alleen maar sketches van de lay-out. De Drupal-kennis kwam er na verloop van tijd bij, mede dankzij stagebegeleider Bruno. Ook de nieuwe website is al snel aangegroeid tot een werkend geheel.

Lees meer / 4 comment(s)

Nieuwe website - uw artikels gaan niet meer verloren

Eén van de problemen van de huidige website van Indymedia is dat bezoekers alleen deze artikels lezen die op de voorpagina verschijnen. Eens de artikels de voorpagina verlaten, is het dan ook moeilijk om artikels terug op te vragen. De zoekfunctie en de rubriekpagina’s worden slechts zeer zelden gebruikt. De nieuwe website zal verschillende oplossingen aanbieden om dit probleem te verhelpen.

Lees meer / 2 comment(s)

Drupalcon Boston: What's in it for Indymedia.be?

I'm currently geeking out in Boston at (yep, you guessed it) this spring's Drupalcon. Drupalcon is the twice yearly event for all things Drupal: developers, themers, site builders, users, fans get together to discuss and work on Drupal. And, of course, to have a lot of fun.

Lees meer / 1 comment(s)

Nieuwe website Indymedia krijgt vorm

We zijn nu al een paar weken bezig met de ontwikkeling van de nieuwe website van Indymedia. We laten u graag enkele screenshots zien. Zo kunt u zich al een beeld vormen over wat er u de volgende maanden te wachten staat op uw favoriete website.

Als eerste wensen we onze nieuwe homepage voor te stellen. Hier is uiteraard veel aandacht voor de nieuwsberichten, maar er werd ook meer ruimte voor interactiviteit gelaten. Er wordt meer aandacht besteedt aan de mogelijkheid om zelf artikels te verzenden en u vindt een overzicht van de komende activiteiten.

Lees meer / 0 comment(s)

Ontwikkeling nieuwe website Indymedia gestart

Op de algemene vergadering van 16 december werd een eerste ontwerp voor de nieuwe website van Indymedia reeds voorgesteld aan de vrijwilligers. Deze nieuwe website werd met enthousiasme onthaald door het aanwezige publiek. Sinds deze week zijn we druk bezig met het ontwikkelen van de website.

Lees meer / 0 comment(s)