Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Verkiezingen VS: Hoe betrouwbaar zijn de Diebold stemcomputers?

Verkiezingen VS: Hoe betrouwbaar zijn de Diebold stemcomputers?

Na de turbulente verkiezingen van 2000 telde een stemcomputer van Diebold (Diebold zorgt voor 80 procent van de stemcomputer in de VS) in een county in Florida een totaal van -16000 stemmen voor de democraat Al Gore. Een aantal bezorgde burgers stelden zich de simpele vraag "hoe telt Amerika haar stemmen en wie controleert dit?" Ze klopten aan bij iedereen. Van de overheidsdiensten die de veiligheid van de stemcomputers moeten testen tot de fabrikant. Wat ze ontdekten was ontstellend.

Gesloten deuren, geheimhoudingen, stembrieven in de vuilbak en stemvervalsingen. De stemcompuers waren helemaal niet veilig. Een hacker kon het aantal stemmen veranderen ten voordele van een andere kandidaat zonder dat er enig spoor van wordt bijgehouden in de stemcomputer. Nog erger zelfs, op de geheugenkaart van de stemcomputer waar al de stemmen werden opgeslagen zat een programmaatje waarmee je de toekenning van de stemmen op een heel simpele manier kon veranderen. Naast de verkeerde tellingen waren er ook touchscreens die automatisch versprongen naar een andere persoon dan de gekozen persoon,.... Michael Parenti zal dan toch gelijk krijgen...

Hacking Democracy is een othullende reportage over hoe de democratie door zelfs een grootmoeder in enkele minuten kan gehackt worden.

Bekijk de volledige documentaire hier of de trailer onderaan.

Hacking Democracy : Trailer


Keltoum

Gepost door Keltoum
21.10.2008