Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Straffe madammen maken de Vooruit (Gent) onveilig op 22ste L-DAY

Straffe madammen maken de Vooruit (Gent) onveilig op 22ste L-DAY

Op 15 november 2008 wordt de Concertzaal van de Vooruit het toneel van de 22ste L-Day.

L-DAY.jpg

Op 15 november 2008 wordt de Concertzaal van de Vooruit het toneel van de 22ste L-Day. Deze dag voor lesbische en biseksuele vrouwen biedt een ruim aanbod aan entertainment voor en door vrouwen. Zo zijn er optredens van een fijne selectie aan straffe madammen zoals daar zijn: Folgazàn, Lady Angelina, Mira, Hélène Abadie, Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels en als afsluiter Delavega. Daarnaast zijn er informatieve standjes, randanimatie, een loungebar, een optreden van de lesbisch-feministische sambaband Famba en een knalfuif tot in de vroege uurtjes. Deze dag is ook een mooie gelegenheid om oude bekenden terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen.

“Met de L-Day willen we lesbiennes en biseksuele vrouwen niet enkel een leuke dag aanbieden maar willen we hen vooral een gezicht geven“, zegt woordvoerster Peggy Van De Meerssche. “Lesbiennes worden vaak vergeten of clichématig voorgesteld. De L-Day bewijst elk jaar opnieuw dat er een grote diversiteit heerst onder de lesbiennes en dat mag gezien worden. Het is juist deze verscheidenheid die we in de kijker willen zetten op de L-Day.“

Om iedereen warm te maken voor de L-Day staan er een Hot Pot Poll op de website. In de Hot Pot Poll kan je stemmen voor jouw favoriete bekende lesbienne. De winnares zal op de L-Day in de bloemetjes worden gezet.
Uiteraard is er op deze dag ruimte voor iedereen: man, vrouw of geen van beide, met of zonder gekleurde wimpers, oud of jong, geel, groen, zwart of rood, hetero of holebi,...

Meer informatie vind je op www.l-day.be

Wat: 22ste editie L-Day
Wanneer: zaterdag 15 november 2008
Waar: Concertzaal Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Deuren: 14u30
Het programma en het eisenplatform van Folia op: www.l-day.be

De L-Day is een organisatie van Folia vzw en wordt ondersteund door de Holebifederatie en de Belgian Lesbian and Gay Pride (BLGP vzw).