Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Antwerpen houdt stille wake voor Guido Demoor

[Fotoreportage] Antwerpen houdt stille wake voor Guido Demoor

Antwerpen -- Enkele honderden mensen hielden deze middag op het Koningin Astridplein een stille wake voor de overleden Guido Demoor. De man overleed na een confrontatie met zes jongeren op een lijnbus. De wake werd georganiseerd door het comité dat vorige maand ook de stille mars in Antwerpen organiseerde.

Stilte.JPG

George Kamanayo de voorzitter van het organisatiecomité hield een toespraak waarin hij stelde dat het comité zich volledig distantieert van de gebeurtenissen. Hij eist namens het comité strenge straffen ongeacht de nationaliteit. “Dit is pure criminaliteit” stelde hij. “We mogen de strijd voor een verdraagzame maatschappij niet staken” aldus Kamanayo. Na de toespraak werd er een minuut stilte gehouden. Pater Luc Versteylen draagde nog een gedicht op aan het slachtoffer. Daarna gingen de aanwezigen bloemen leggen op de herdenkingsplaats.

Onder de aanwezigen waren verschillende lokale politici die hun medeleven kwamen betuigen. Ook de familie van de vermoorde Malinese kinderoppas kwamen hun medeleven betuigen met het slachtoffer. Sommigen gingen nadien nog het herdenkingsregister ondertekenen in het centraal station.

Na de herdenking ontstonden her en der discussies tussen Belgen en jongeren met Marokkaanse roots. De discussies waren bij momenten vrij hevig. Maar sommigen waren toch wel blij om eens met die jongeren te kunnen discussiëren. De discussies begonnen meestal met de klassieke clichés en eindigen met de conclusie dat er toch nood is aan meer communicatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

bus23.JPG
plein.JPG
Taouil.JPG
discussiemeisje.JPG
discussiejongen.JPG
discussiemadamkes.JPG
manlegtbloem.JPG
bloemkes.JPG

Kan het nog gekker?

En dat voor iemand die gestorven is aan ...
een bloeding om dat hij zich zo kwaad maakte en vol haat zat.
En ondertussen spuit de hele goegemeente haar haat op de jongeren.

Is "Anonymous" in dit geval

Is "Anonymous" in dit geval een synoniem van Douglas Deconinck?