Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

ACV-metaal-Picanolgroup bij Minister Milquet

ACV-metaal-Picanolgroup bij Minister Milquet

Ook ACV-metaal Picanolgroup was aanwezig op de actiedag aan het ministerie van Min Milquet. ACV-Metaal kreeg een ‘Oui’ van Minister Milquet. ACV-Metaal West-Vlaanderen was donderdagvoormiddag met een uitgebreide groep militanten aan het kabinet van Minister Milquet. Omdat de regio geplaagd wordt door een golf van tijdelijke werkloosheid wilde ACV Metaal West-Vlaanderen betere inkomensgaranties voor mensen die economisch werkloos worden gesteld.

IMG_1332.JPG

De toenemende werkloosheid wegens economische redenen snijdt diep in het inkomen, bij tijdelijke werkloosheid.

Ook mensen die in een precair of tijdelijk statuut werken verdienden volgens ACV-Metaal een betere behandeling.

Zopas heeft de ACV delegatie het kabinet verlaten met de absolute belofte dat de eisen van ACV-Metaal gedragen worden door de Minister en dat zij een betere koopkracht zal verdedigen voor mensen die met economische werkloosheid geconfronteerd worden en voor mensen in een precair statuut.

ACV-Metaal West-Vlaanderen blijft waakzaam en is hoopvol dat de beloftes aan de betrokken werknemers worden waargemaakt.

IMG_1333.JPG
IMG_1334.JPG
IMG_1335.JPG
IMG_1336.JPG
IMG_1337.JPG
IMG_1338.JPG
IMG_1339.JPG
IMG_1341.JPG
IMG_1342.JPG
IMG_1343.JPG
IMG_1344.JPG
IMG_1345.JPG
IMG_1346.JPG
IMG_1347.JPG