Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indiase bisschoppen kritisch over berichtgeving Mumbai

Indiase bisschoppen kritisch over berichtgeving Mumbai

BRUSSEL (KerkNet) – Indiase bisschoppen uiten kritiek op de wereldwijde verslaggeving over de aanslagen in Mumbai, waarbij het Taj Mahal Hotel werd voorgesteld als icoon van India.

“Maar toonbeeld van welk India? Is het niet beschamend dat diezelfde media geen aandacht hadden voor de eerste slachtoffers van de aanslagen, in het Chatrapathi Shivaji treinstation? De dertig doden die daar vielen waren geen blik waardig en er was al evenmin aandacht voor de 26 niet-geïdentificeerde lichamen, wellicht van arbeiders uit Bihar of Uttar Pradesh die een beter leven zochten in Mumbai”, zegt Nithiya Sagayam, secretaris van de Indiase Commissie Rechtvaardigheid en Vrede. Volgens de bisschoppelijke commissie kan de overvloedige berichtgeving over het Taj Mahal slechts begrepen worden vanuit de vaststelling dat dit een hotel betreft van rijken en machtigen. “Net daarom ook werd het als doelwit uitgekozen. Diezelfde televisiezenders vonden de aanslagen in het station en op markten, waar gewone arbeiders slachtoffer werden, amper vermeldenswaardig.”

Tags