Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Die mensen hun leven staat stil

Die mensen hun leven staat stil

Reeds drie jaar komt het middenveld op voor de asielzoekers. Dan kwamen de verkiezingen. Er kwam een regeerakkoord. Zelfs een minister van asielbeleid. Maar het regeerakkoord is nog steeds niet uitgevoerd. De politiek zet zich meer en meer buitenspel en de politiekers zijn allang niet meer geloofwaardig.

_IGP3717.jpg

Op de nationale betoging "Belofte maakt schuld" is Minister Turtelboom natuurlijk de kop van jut. Kan of mag ze het regeerakkoord niet goedkeuren? Is zij de zoveelste vrouw die met de volgende verkiezing opgeofferd wordt? Ondertussen neem ze toch maar mooi de hete asiel-aardappel van Patrick Dewael over.

_IGP3716.jpg

De deelnemers kwamen met bussen naar de nationale betoging. Er was veel volk.

_IGP3730.jpg

Ruim tweeduizend manifestanten namen deel aan de actie.

_IGP3737.jpg

Ik heb een aantal deelnemers gevraagd waarom ze hier waren. Hun antwoorden komen onder willekeurige foto's.
"Ik ben hier om de kinderen zonder papieren toekomst te geven."

_IGP3752.jpg

"Ik ben het beu te wachten op de omzendbrief."

_IGP3767.jpg

"Het duurt veel te lang. Reeds drie jaar zijn we bezig rond regularisatie. Er is een belofte gemaakt van een omzendbrief. Die moet er komen."

_IGP3781.jpg

"Ik ben hier ter ondersteuning van de mensen die het moeilijk hebben. Ze vragen niet meer dan hier te mogen zijn. De beloofde regularisatie en reglementering moet zo snel mogelijk worden ingevoerd. Het kan niet zijn dat door het tegen elkaar opzetten van de twee gemeenschappen, andere mensen in de wereld hun recht (red. Universele Rechten van de Mens) om hier te zijn niet kunnen waarmaken."

_IGP3793.jpg

"De wereld is van iedereen en wij hebben gewoon geluk van hier geboren te zijn. Iedereen heeft recht op een goed leven en een toekomst."

_IGP3827.jpg

"Omdat ik vind dat de regering zijn akkoord moet uitvoeren."

_IGP3834.jpg

"We zijn hier omdat we vinden dat het tijd wordt dat er werk gemaakt wordt van de regularisatie regeling."

_IGP3835.jpg

"Ik ben hier om er door te zorgen dat de regering zijn beloftes nakomt en eindelijk hun regeerakkoord uitvoerd.

_IGP3844.jpg

"We zijn hier voor de regularisatie van de mensen zonder papieren."

_IGP3847.jpg

"Wij willen dat Turtelboom haar belofte houdt en de mensen zonder papieren hun papieren eindelijk geeft."

_IGP3886.jpg

"Ik heb veel te maken met mensen zonder papieren. Ik vind het schandalig hoe de mensen aan het lijntje gehouden worden."

_IGP3913.jpg

"Ik wil dat de regering zijn belofte houdt. Er is nu al zo lang een overeenkomst en ze wordt nog steeds niet uitgevoerd."
"Ik ben hier voor al die mensen die reeds zo lang aan het wachten zijn op de omzendbrief. Ze zijn aan het wachten op hun toekomst. Hun leven staat stil."