Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bush bezwijkt onder schoenen te Brussel

Bush bezwijkt onder schoenen te Brussel

Op de kerstwake die het Anti-Oorlogsplatform zaterdag 20 december in Brussel organiseerde, was George Bush de kop van jut. Vele tientallen voorbijgangers keilden met gusto een schoen naar het hoofd van W, voor alle oorlogsgeweld dat hij het Iraakse en Afghaanse volk heeft aangedaan.

IMGP0139.JPG

Schoenen gooien naar Bush, het bleek bijzonder populair. Ter plekke begonnen sms'jes de ronde te doen in de Marokkaans-Brusselse gemeenschap om Bush nog snel zijn vet te komen geven. Jongeren en ouderen, vrouwen en mannen: allemaal wilden ze hun woede en afkeer luchten door ferm met een schoen te smijten, of gewoon om Bush zijn arme hoofd te komen timmeren. Een ploeg van het VTM-Journaal kwam het gebeuren filmen en zond het uit in het 19 uur-Journaal. Een Amerikaanse passant bleek van de Democrats Abroad te zijn, en wilde het Bush-hoofd lenen voor een Obama-inhuldigingsfeestje op 22 januari. Pech, maar in dit geval verging onkruid wél: Bush is niet meer, zijn (isomo-)kop werd aan flarden gegooid - sommigen namen zelfs een stuk van zijn face als trofee mee naar huis.
Op de kerstwake werd ook aandacht gevraagd voor Palestina, Afghanistan en Congo. De groep 'Droit au retour' verkocht artisanaat en thee ten voordele van de Palestijnse vluchtelingen in Libanon. We zamelden een kleine 200 handtekeningen om de F16's terug te halen uit Afghanistan. We vormden samen een grote slogan in dezelfde zin, en ontrolden ook nog een spandoek tegen de buitenlandse agressie tegen Congo.
Bij de deelnemers aan deze kerstwake zagen we, naast een ploeg van intal, mensen van Vrede vzw, de Mouvement Chrétien pour la Paix, het Comité Surveillance Otan en de PVDA. Die met een lekkere muntthee de geslaagde actie afsloten.

Foto van schoenen naar Bush

Oops, 4 foto's opladen bij een artikel gaat blijkbaar niet, en om een of andere reden staat de enige foto zónder schoenen naar Bush nu on-line. Foto's mét schoenen naar Bush vind je op mijn blogspot:
http://www.intal.be/nl/blogs/bert-de-belder/bush-bezweken-onder-schoenen...
of ook hier:
http://picasaweb.google.be/martineras/081220_kerstactie_bxl_mr?feat=emai...

Meerdere foto's opladen kan met een fotoverslag.

Klik op de knop 'publiceer' en daarna op 'Publiceer een fotoverslag'.
Of ga rechtstreeks naar deze pagina:
http://www.indymedia.be/nl/publish/photoreport
In het fotoverslag moet je elke foto eerst afzonderlijk opladen en daarna de hele fotoreportage in z'n geheel indien.

N.B.: Als je een 'login naam' aanvraagt, kan je na het publiceren nog veranderingen aanbrengen dankzij de knop 'edit'.

Contact: Deze pagina is ook interessant: http://www.indymedia.be/nl/participate. Hier vind je de contactgegevens per onderwerp. Dan komt je vraag meteen bij de juiste persoon terecht.

Een handleiding voor het publiceren moet ook nog ergens beschikbaar zijn. Ik zal het eens navragen, want ik vind het niet meteen terug op de site.