Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

32 kunstenaars uit 18 landen stellen samen tentoon

32 kunstenaars uit 18 landen stellen samen tentoon

Martin Oluwadiran uit Nigeria slaagde erin de werken van 32 kunstenaars uit 18 landen samen te brengen in één tentoonstelling. Op zaterdag 20 december werd deze kleurrijke expositie van schilderwerken en keramiek in Zonhoven plechtig geopend.

IMG_1835.jpg

De eerste verdieping van de winkel ‘Lucas Creativ’ in Zonhoven was overvol met kunstenaars, vrienden en familie. Onder de titel “the power of friendship” opende pianiste Maryan Avetyan uit Armenië muzikaal met een klassiek werk van een Armeense componist. Avetyan is 18 jaar en nog maar 5 jaar in België. Martin Oluwadiran, voorzitter van Perpective, - een zelforganisatie die elke maand multiculturele ontmoetingen organiseert – zei dat hij zelfs kunstenaars heeft moeten weigeren wegens het gebrek aan ruimte. Martin is 10 jaar in België en sinds drie jaar geregulariseerd. “In het kunstwerk zie je de kracht die in elk van ons zit. Ik heb in de tijd dat ik in België woon al meer dan 1.000 vrienden gemaakt, want ik beperk mij niet tot mijn eigen ras of cultuur. Ieder mens is uniek,” aldus Oluwadiran.

De rode draad
Kunstenares Bernadette Debruyn zei het nog poëtischer met citaten van enkele kunstenaars: “Kunst verheft het leven boven het eentonige. Kunst is een zoektocht naar een identiteit in een andere wereld.” Bernadette Debruyn sprak haar bewondering uit voor de kunstenaars die in moeilijke omstandigheden hun land verlieten. “Jullie zijn naar hier gekomen zonder familie of vrienden. Toch slagen jullie erin de eenzame weg te gaan op zoek naar een beloftevolle toekomst.” Bernadette Debruyn deelde aan alle aanwezigen een rode draad uit. “Dat dit symbool jullie steeds doet nadenken over de rode draad in jullie leven.”

IMG_1827.jpg
IMG_1829.jpg
IMG_1834.jpg
IMG_1835.jpg