Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Masterplan Koninklijk Museum voor Schone Kunsten voorgesteld met een volksfeest

Masterplan Koninklijk Museum voor Schone Kunsten voorgesteld met een volksfeest

Maandag morgen stelde Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux het masterplan renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen aan de pers voor. s'Avonds deed hij dit nog eens over op een groot volksfeest waarop iedereen welkom was. Zo werden de mensen verwelkomd door Brassband Scaldis op de trappen van het museum. Kunstwerken van het PITO werden geveild voor een 'goede doel: War Child uit Nederland. Acteur en (televisie)kok Peter Van Asbroeck toonde met hulp van Bert Anciaux en museumdirecteur Paul Huvenne hoe je een soep kan maken die genoemd is naar Agnes Sorel, de minnares van de Franse koning Karel VII. Het ensemble Voces Capituli bracht muzikale kerstfeer. Het museum was voor de gelegenheid open tot 22 uur en gratis toegankelijk.

PICT0023.JPG

Claus en Kaan Architecten ontwikkelden in het masterplan een ingenieus ontwerp waardoor eigenlijk een dubbel museum ontstaat: het oude gerenoveerde 19de eeuwse gebouw en het nieuwe 21ste eeuwse gebouw binnen de muren van het oude museum. Deze ingreep, die de tentoonstellingsruimte maar liefst met de helft vergroot, is onzichtbaar aan de buitenkant van het museumgebouw en zal ook vanuit de 19de eeuwse zalen niet waargenomen kunnen worden. De Vlaamse Gemeenschap investeert 44 miljoen euro in deze renovatie. Het MAS zal de kerncollectie tentoonstellen tijdens de verbouwingen.In 2010 sluit het KMSKA zijn deuren, de heropening is voorzien in 2012.

Voor meer info:
www.kmska.be

PICT0188.JPG
PICT0029.JPG
PICT0069.JPG
PICT0071.JPG
PICT0129.JPG
PICT0261.JPG
PICT0215.JPG
PICT0236.JPG
PICT0256.JPG
PICT0220.JPG
PICT0210.JPG
PICT0291.JPG
PICT0311.JPG
PICT0305.JPG