Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stop Armoede. Nu: actie in Antwerpen maandagavond

Stop Armoede. Nu: actie in Antwerpen maandagavond

Al meer dan één jaar organiseert Stoparmoede.nu mandelijks op laatste maandag van de maand een actie aan het Antwerpse stadhuis.

IMG_1664.JPG

In samenwerking met de Antwerpse CAW's,straatoverleg,'t Vlot en Dak.
Niet abnormaal dan dat het woord word dan gegeven aan actieve leiders van deze verschillende organisaties.
Vanavond spraken Koen Calliauw en Philippe De Craene het-magere maar trouw-publiek toe(zo'n 50tal mensen).Mager:het was redelijk kou,en er was geen soep uitgedeeld....
Trouw:dikwijls de zelfde gezichten.
Philippe zei o.a. het volgende:"Wij stellen vooraf:straatbewoners behoren niet alleen vanuit het oogpunt van veiligheid te worden benaderd.In de zin zien we de beleidslijn van "'t Stad" als te eenzijdig.De bril van "overlast" moet worden geruild voor de bril van "er zijn nu eenmaal mensen,die een levenstijl hebben die niet past bij burgerlijke opvattingen,maar ook zij bepalen mee het beeld van onze stad".Kortom,de publieke ruimte moet toegangelijk zijn voor iedereen!".
Daarom voor de zoveelste keer op zoveel verschillende plaatsen of locaties in Antwerpen een aantal kleurijke wc's te bewonderen.
Voor de actie van volgende maand werd ook al iets heel ludiek beloofd.Wij zijn benieuwd.Want meer weten we niet!
Koen Calliauw verbaasde iedereen-en zijn geliefde 'Pers' vooral,met zijn groepsfoto... "Voor de Pers uit dank voor zijn regelmatig aanwezigheid op deze acties!".Misschien ook om te laten voelen en weten dat de Politici's integendeel het lieten afweten vanavond?.....

IMG_4349.JPG
IMG_1667.JPG
IMG_1678.JPG
IMG_1681.JPG
IMG_1687.JPG
IMG_1691.JPG
IMG_1693.JPG
IMG_4347.JPG