Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

STAN speelt STUKKEN

STAN speelt STUKKEN

Voor de derde en laatste keer in theaterseizoen 0809 gaat tg STAN in première met een Nederlandstalige voorstelling. Na blijf / weg naar de Griek Thanassis Valtinos en Brandhout pakt STAN uit met STUKKEN. Voor deze creatie vroeg tg STAN aan 6 Vlaamse schrijvers om speciaal voor het gezelschap een tekst te schrijven.

stukken_pp2.jpg

Voor STUKKEN ging tg STAN op zoek naar schrijvers – niet noodzakelijk toneelschrijvers – die ooit iets schreven wat hen is bijgebleven of wat misschien zelfs ooit hun leven heeft veranderd. Saskia De Coster, Patricia De Martelaere, Tom Lanoye, Bart Moeyaert, Yves Petry en Annelies Verbeke kregen de opdracht een Nederlandstalige tekst te schrijven – zonder rekening te houden met bepaalde voorwaarden of beperkingen. Alles mocht : een essay, een speech of een roman; een kortverhaal, een gedicht, een column of een artikel.

Het resultaat is heel veel tekstmateriaal : voor een man, voor een vrouw, voor een man en een vrouw, voor zeven spelers en evenveel gsm's.

In deze voorstelling spelen naast Frank Vercruyssen,Sara De Roo en vaste gastspelers Natali Broods, Robby Cleiren en Tine Embrechts voor het eerst ook Maaike Neuville en Nico Sturm.

Deze voorstelling gaat in première op donderdag 19 maart om 20u30 in het Kaaitheater, Brussel.
Meer informatie over tg STAN en de voorstelling vindt u op www.stan.be