Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Drukke actietweedaagse tegen G20 in Londen

Drukke actietweedaagse tegen G20 in Londen

Op 28 maart was er reeds de betoging ‘Put People First’ in Londen, waar 35.000 betogers opkwamen tegen armoede, oorlog, het kapitalisme, de opwarming van het klimaat en het tekort aan jobs. Uiteraard volgen er nog talrijke betogingen. Ook in Brussel is er een spin-off.

stormthebanks.jpg

Eén van de affiches waarmee de actievoerders hun protest aankondigenWoensdag 1 april in Brussel:

11.11.11 en verschillende Europese NGO’s organiseren een mediabijeenkomst in het kader van de ‘Financial Fools Day’. De bedoeling is om de verschillende bevolkingen die onderdrukt worden door de crisis in kaart te brengen. De bijeenkomst vindt plaats om 12u30 voor de Raad van de Europese Unie (Rondpunt Schuman, Wetstraat 175)

Woensdag 1 april in Londen:

- De groep ‘G20 Meltdown’ gaat de Bank of England vanuit vier verschillende plaatsten in Londen bestoken. De vier optochten zijn gebaseerd op vier verschillende thema’s: oorlog, klimaat, economie en wonen. http://www.g-20meltdown.org.
- Er zal ook een klimaatkamp opgezet worden, meerbepaald in Hasilwood House, 62 Bishopsgate, om 12u30. http://www.climatecamp.org.uk/g20.
- Klimaatbetoging “Climate Emergencey” Ice-berg betoging, om 12u30 in het ExCel centre. Een demonstratie voor ‘Fossil Fools day’ met een gigantisch ijsblok. Deelnemers zullen witte kleren dragen. http://www.campaigncc.org
- Eerste ‘geen bommen maar jobs’-betoging: afspraak om 14u aan de Amerikaanse ambassade. De optocht eindigt aan Trafalgar Square. http://stopwar.org.uk
- Alternatieve G20 bijeenkomst: van 16u tot 21u aan de Universiteit van Oost-Londen. Docklands Campus, 4-6 University Way (Cyprus DLR, dichtbij het ExCel centre). Voor een volledig programma met de verschillende sprekers: http://www.altg20.org.uk

Donderdag 2 april in Londen (de dag van de G20-top)

- De groep G20 Meltdown is van plan om hun mening over het kapitalisme te verkondigen aan de hoteldeuren van de wereldleiders zelf (ExCel Centre). http://www.g-20meltdown.org.
- Jeugdoptocht voor jobs. Om 9 uur verzamelen aan Camberwell Green. Lange mars doorheen Londen om uiteindelijk bij het G20 ExCel centre aan te komen om 16u. http://www.youthfightforjobs.com/action
- Tweede ‘geen bommen maar jobs’-betoging: 11u in het ExCel centre. http://stopwar.org.uk