Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Kuwait: Overeenkomst 111, discriminatie

Kuwait: Overeenkomst 111, discriminatie

Sommige wetten sluiten beroepen uit voor vrouwen. Er wordt gediscrimineerd op basis van ras, kleur en afkomst. Huispersoneel , in het bijzonder vrouwen en migranten, zijn het grootste slachtoffer.

De regering geeft, bij gebrek aan een schriftelijk ingediend verslag aan de commissie van de Deskundigen, mondeling informatie en legt een beknopt verslag ter plaatse neer. De procedure laat dat toe, maar die informatie kan uiteraard niet door de Deskundigen nagekeken worden.
Bovendien vertelt de regering van Kuwait - niet tegengesproken door de werkgevers en werknemers van Kuwait, het tegenovergestelde van wat de Deskundigen rapporteren. Vervelend!

Kuwait moest zich al eerder in de Normencommissie verantwoorden over het gebrek aan informatie en over de uitsluiting van vrouwen uit sommige beroepen. Missiën hebben de Deskundigen het dan toch bij het rechte eind.

Unaniem besluit de Normencommissie dat de wet in Kuwait moet aangepast worden aan de conventie 111 van de IAO.

ABVV-delegatie-IAO

Gepost door ABVV-delegatie-IAO
15.06.2009

Tags