Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Shock therapy Schwarzenegger-style

Shock therapy Schwarzenegger-style


De crisis slaat toe overal in de wereld. Veel regeringen zitten met zware schulden door de crisis en door de 'redding' van de banken. Hoe reageren ze op de crisis? Meer investeren in sociale voorziening en opvang van de slachtoffers van de crisis? of andersom, besparen door te snoeien in deze voorzieningen...?

In onder andere Californië zorgt Gouverneur Arnold Schwarzenegger voor een omgekeerd beleid. Besparingen door de ontmanteling van de overgebleven sociale voorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs.

Naomi Klein maakte een documentaire over de gevolgen van het Swarzerneggers-besparingsbeleid op de gewone man en vrouw in de straten van Californië. Bekijk hier deel 1 en deel 2

Naomi Klein is bekend van haar boeken "No Logo" en de "Shock Doctrine". In de "Shock Doctrine" beschrijft ze de mechanismen van het rampenkapitalisme. Hoe het shockeffect na grote rampen de invoering van een extreme ongebreidelde markteconomie en verregaande privatisering van overheidsvoorzieningen vergemakkelijkt.
Keltoum

Gepost door Keltoum
17.06.2009

Tags