Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste Belgisch - Nederlands Klimaatactiekamp aan Antwerpse haven

Eerste Belgisch - Nederlands Klimaatactiekamp aan Antwerpse haven

Antwerpen -- Sinds maandag bezetten Nederlandse- en Belgische milieu activisten een terrein aan de haven van Antwerpen waarop ze een week lang een heus klimaatactiekamp organiseren in navolging van het Engelse en Duitse voorbeeld. Jong en oud die geïnteresseerd zijn in klimaatthema's kunnen er de ganse dag workshops, lezingen en debatten volgen. Ook het Klimaatkamp zelf is ecologisch georganiseerd. Met ecologische toiletten, veganistische keuken, zonnepanelen...Met het kamp wil men protesteren tegen het gebruik van fossiele brandstoffen en een aantal duurzame alternatieven om de opwarming tegen te gaan in de verf zetten. Een sfeerbeeld.

foto7.JPG
foto8.JPG
foto1.JPG
foto2.JPG
foto2b.JPG
foto3.JPG
foto4.JPG
foto5.JPG
foto6.JPG
foto11.JPG
foto9.JPG
foto12.JPG

MILIEU

Een goed milieu kan hersteld worden door internationale samenwerking. Milieu betekent trouwens onderwereld of penose in het Frans. Misschien heeft deze analogie toch een of andere betekenis, zonder de Franstaligen hiermee te willen beschuldigen.