Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Kinderen mobiliseren dorp voor actiedag tegen steenkool

Kinderen mobiliseren dorp voor actiedag tegen steenkool

Zandvliet -- Met flyers en een spandoek met daarop "ik lust geen kool" trokken donderdagnamiddag een vijftiental kinderen samen met hun ouders door Zandvliet, het dorpje vlakbij het Klimaatactiekamp. Ze willen met de minibetoging de dorpelingen mobiliseren om vrijdag mee te komen betogen tegen de kolenopslagplaats en tegen de komst van een steenkoolscentrale in de buurt.

foto1.JPG

De kinderen waren heel gemotiveerd. Ze busten ijverig flyers en deelden ze ook uit aan de voorbijgangers. De meeste dorpelingen waren wel gecharmeerd door de betogende kinderen en hadden sympathie voor de actie. Een dorpeling tegen de betogers: "Ik vind het tof dat jullie je belangeloos inzetten voor ons. Ik vind het schandalig dat ze hier vlakbij een steenkoolcentrale gaan bouwen. Allé dat is toch niet meer van deze tijd."

foto2.JPG
foto3.JPG
foto8.JPG
foto9.JPG
foto10.JPG
foto12.JPG
foto6.JPG