Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Solidariteitsdemonstratie voor politiekantoor hardhandig uiteengeslagen

Solidariteitsdemonstratie voor politiekantoor hardhandig uiteengeslagen

Zandvliet -- Klimaatactivisten trokken met een zestigtal personen naar het politiekantoor van de Luchtbal in Antwerpen voor een solidariteitsdemonstratie. Ze wilden de klimaatactivisten die gearresteerd zijn die ochtend tijdens de blokkade van de kolentransporten ondersteunen. De politie reageerde brutaal op de vreedzame optocht. Ze duwden en sloegen de demonstranten uiteen met matrakken.

Lees het verslag hier

lawaai01.jpg
lawaai02.jpg
lawaai03.jpg
lawaai04.jpg
lawaai05.jpg
lawaai06.jpg
lawaai07.jpg
lawaai08.jpg
lawaai09.jpg
lawaai10.jpg
lawaai11.jpg

Ach ja, geef een bende

Ach ja, geef een bende macho's wat knuppels en een paar lijnen speed, wat verwacht je dan?

tja, het is natuurlijk door

tja, het is natuurlijk door mensen met een soortgelijk mentaliteit met zelf fascistische trekjes dat een beweging als de travellers in de UK zwaar in de problemen is gekomen jaren geleden, ondertussen draag je ook toch t-shirtjes uit china door onderbetaalde medemensen gemaakt en rook je gemanipuleerde weed waarvan de THC waarden absoluut niet ECo zijn nog de productie wijze eco-onvriendelijk zijn. Kijk eens in de spiegel voor ge iemand een facist pig noemt....

Een T-shirt dragen (die even

Een T-shirt dragen (die even goed gevonden kan zijn) of het roken van Marihuana zijn helemaal niet te vergelijken met mensen die op de trommel spelen met een matrak in het gezicht slaan, een journalist met een oproerwagen tot twee keer toe omver rijden, op iemands teen met de oproerwagen blijven staan en vervolgens die persoon duwen en slaan als hij zich niet verder kan verplaatsen...

A Pig is a Pig
And that's it!

Kom eens vanachter je PC, dan weet je dat dit de realiteit is alvorens oeverloze maar vooral kleinburgerlijk kritiek te spugen waarmee je alleen maar jezelf typeert.

ik heb voor de politisering

ik heb voor de politisering van greenpeace actiegevoerd, probeer zelf zo alternatief mogelijk te leven, dus don't patronise me. Heb gezien hoe kampementen in bossen tot storthopen werden etc. I've seen both sides, maar de toon waarop onze zogezegde anargistische vriend reageerd is even fascistoide als de klop die er gegeven is. Wie heeft er besloten om de beweging richting cellenblok te maken? Had dat ni gebeurd had het ander ook ni gebeurd.
Je kan natuurlijk net zo links gaan dat je uiteindelijk rechts uitkomt, succes daarmee.....

Greenpeace valt helemaal

Greenpeace valt helemaal niet te vergelijken met wat de mensen van bv Groenfront doen, als je dan toch met een organisatie van uit dat zelfde kamp wil vergelijken, vergelijk het dan met de Seashepperd.

Ik kan niet geloven dat je beweert dat daden erger zijn dan woorden, woorden daar kun je nog over discussiëren, zoals we nu bezig zijn, over daden helemaal niet, want in de meeste gevallen is Damage Allready Done! De mensen die aanwezig waren hebben allemaal kloppen gekregen op het achterhoofd, in de rug, in de kuiten (slechts enkele, bv die jongen met z'n trommel, kreeg een klap in het gezicht).. Wat betekend denk je?
Juist ja, de mensen gingen in de aanval daarom zijn de meeste letsels bij mensen langs achter

En dat je door de woorden van een "anargistische" internet vriend een hele actie gaat veroordelen terwijl je er zelf niet geweest was, laat staan iemand ter plaatse kende vind ik al helemaal beneden alle peil.

Tijdens bosbezettingen, actiekampen, Eurotoppen,... is het een algemeen gebruik om actievoerders te gaan steunen en druk uit te oefenen aan de poorten van de politie bureau. Zelden draait dit uit tot gewelddadige situaties. Dat is iets waar de ordediensten zelf over kunnen beslissen, er is altijd een politiespreker aanwezig die de ordediensten duidelijk maakt wat de bedoeling is.

Geen individu beslist wanneer het tijd is om een actie te organiseren, het wordt democratisch beslist.
Wederom: indien je wat ervaring zou hebben dan had je dit geweten. En met ervaring bedoel ik niet: spandoeken en stickers uithangen en daar dan een foto van nemen als zijnde !"De actie"!. En of maandelijks geld ophoestende leden ronselen. Zoals greenpeace alleen maar doet.. Alsof dat allemaal zo gezond is voor het milieu, maar goed, ze proberen toch iets, wat wel goed is.

Alternatief leven begint bij het begrijpen van dingen...
En helemaal niet door in het zelfde stramien te hervallen als de generaties voor je.

"The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing."
Guess who said that.. En hoe lang geleden al, tjongetjonge..

"Wie heeft er besloten om de

"Wie heeft er besloten om de beweging richting cellenblok te maken? Had dat ni gebeurd had het ander ook ni gebeurd."

Volledig mee eens, en als je geen commentaar geeft op het systeem, gewoon je job doet, tv kijkt en zeker niet probeert iets te doen aan onrecht, dan krijg je geen problemen met de wet.
Fantastische redenering! Applaus!

De politiespreker kon met de

De politiespreker kon met de beste wil van de wereld niet met de politie spreken. Ze keken langs hem heen en dreigden met massale arrestatie, dat was alles. Sommige agenten zagen bleek van woede of angst... Zij waren goed beschermd en droegen wapens, wij waren ongewapende wereldverbeteraars met kinderen. Wij maakten lawaai en verschoven wat. Maar hoe dom moet je zijn om ons als bedreigend te zien? De politie was echt onprofessioneel (om niet terug te beginnen over ongeoorloofd geweld). Na deze actie ben ik doordrongen van het besef dat er bij de politie weinig intelligentie te vinden valt en veel frustro's die hun energie eruit kloppen (of schelden, of intimideren, ...). Helaas, want ik ben niet 100% tegen politie in een samenleving. Er zou heel wat moeten veranderen binnen de politie qua opleiding, sfeer en regels.
Het zal er allemaal ook wel mee te maken hebben dat het in Antwerpen gebeurde. Ik ben zelf uit Antwerpen afkomstig en ben ervan gevlucht, want extreem-rechts heeft de samenleving daar doordrongen van polarisering, racisme, angst, agressief gedrag, ...