Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Twintig jaar Belgian Asociality

Twintig jaar Belgian Asociality

De mannen van Belgian Asociality vierden onlangs de twintigste verjaardag van de band en brengen nog steeds dezelfde agressieve punk met metal invloeden, maar wel met een nieuwe gitarist.

banner_ba.png

Appendix

Jorrege, jij speelt nog maar een jaar bij de band. Hoe voelt het om als nieuweling in zulk een groep terecht te komen?
Jorrege (gitaar): Goh, dat lukt wel. Het is tof om deel uit te maken van een band waarvan ik vroeger op school naar cassettes zat te luisteren. Best nostalgisch. Ik heb ook serieus gezweet op de audities.”

Hoezo?
Jorrege: “Ik voelde mij helemaal niet goed die dag, dus ik maakte een heel slechte indruk. Maar wat ik speelde, vonden de mannen precies wel goed.”
Mark: “Heel die auditie interesseerde die gast precies niet en dat intrigeerde ons. We boden hem een pintje aan, maar nee, dat wou hij niet niet. Wij dachten al… De volgende dag belde hij ons op en zei dat zijn appendix er net was uitgehaald. We hebben hem dan nog maar eens laten komen, en zie, nu zit hij in de band.”

Omsingeld door politie

Wat was jullie beste concert ooit?
Mark: “Dat was in Noorwegen in een kraakpand van andersglobalisten. Net voor dat concert zetten die mensen helmen op, wikkelden ze krantenpapier rond hun armen en stapten in formatie naar buiten. Een half uur later kwamen ze terug met een hoop pompen van Shell die ze als trofeeën boven de bar hingen. Vervolgens barricadeerden ze snel de deur en hingen kippengaas voor de ramen om het traangas van de politie tegen de houden. Dan mochten we beginnen. Wij hebben daar een schoon concertje gegeven, in een gebouw omsingeld door flikken. Tegen een uur of vier was de politie weg en hebben we buiten een sneeuwballengevecht gehouden!”
Bie (Drummer): “Het beste vergeet je nog: de volgende dag was onze camionette weg!”
Mark: “Ja, da’s waar. Die was helemaal ondergesneeuwd en we vonden hem niet meer.”

Tenslotte: wat brengt de toekomst voor Belgian Asociality?
Mark: “Cadeautjes en veel liefde. Mooie cadeautjes!”
Bie: “Daar heb ik niks op te zeggen.”
Jorrege: “Schrijf dat maar op.”

Meer info op http://www.belgianasociality.be/

© 2009 – StampMedia – Arno Meijfroidt