Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Geneeskunde voor het Volk Hoboken begint tweede leven met enorm feest.

Geneeskunde voor het Volk Hoboken begint tweede leven met enorm feest.

Geneeskunde voor het Volk heeft een nieuw gebouw. In Hoboken. 9000 vierkante meter. Een jaar lang hebben aannemers en heel veel patienten, sympathisanten en dokters verbouwd in dit oude kantoor van dakfabrikant Albitum. En nu is het af. In de maand dat Kris Merckx op pensioen gaat. 38 jaar nadat hij en Michel Leyers met meubeltjes van de vrijdagsmarkt de eerste groepspraktijk voor gratis geneeskunde openden.

Ondertussen zijn er 10 groepspraktijken van Geneeskunde voor het Volk, 56 dokters, nog eens zoveel administratieve medewerkers en heel veel vrijwilligers. De huisartsgeneeskunde in deze praktijken is forfaitair en dus -ik sla hier een technisch stuk over- komen patienten letterlijk zonder geld de consultatie binnengewandeld. Elke praktijk heeft een stevige implanting in de wijken en Geneeskunde voor het Volk voert ook campagnes om de gezondheidszorg goed en toegankelijk te houden voor iedereen.

Reden voor feest dus. 3 dagen lang. Op vrijdag om 20u is er een heuse lintdoorknipping en speeches van Peter Mertens (PvdA), Marc Justaert (CM) en Guy Peeters (Soc.Mut.) en muziek en cava ; de laatste twee gul geschonken door patienten. Zaterdag en zondag zijn er mosselen en kinderkermis en nog meer muziek en Josse De Pauw.
meer info: www.gvhv.be

Elly

Gepost door Elly
08.09.2009

Tags