Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

'Fuck Flanders', zegt de joodse KUL-sociologiedocente Judith Goldman. Kan dat, vraagt Benno Barnard zich af?

'Fuck Flanders', zegt de joodse KUL-sociologiedocente Judith Goldman. Kan dat, vraagt Benno Barnard zich af?

Uit een interview met Hendrick Strucke concludeer ik dat ik volgens hem tot de radicale vrijzinnigen behoor, en daarom 'voor het jodendom waarschuw' (nu ik dit zo formuleer, snijdt mijn eigen pedanterie me de adem af). Ach, Hendrick! Het is niet de religie van de joden die me zorgen baart, het is hun politieke ideologie, die een religieus gewaad heeft aangetrokken. Dus voor de zoveelste keer, en in de koude zekerheid dat je dezelfde dingen kan blijven herhalen tot je een ons weegt, zonder dat het tot iemand doordringt: het evangelie is pacifistisch, het jodendom daarentegen is ontworpen om de veroveringsdrift van een perverse analfabeet te rechtvaardigen. Wie bij zijn volle verstand is en het jodendom aanhangt, is niet bij zijn volle verstand. Dit roep ik vanaf de stadsmuren van de westerse beschaving.

Judith Goldman schrijft in De Volksgazet een stuk tegen de keppel- en pruikenbestrijders. Zelf er uitdagend bijlopend, verliest deze agressieve vrouw zich in sofismen over 'subalterne groepen' en ander sociologengewauwel. Ze identificeert zich met het politiek judeo-bolsjevisme, terwijl ze zich van de religieuze oppervlakte heeft losgemaakt. Deze docente krijst aan de universiteit van Leuven, die alles aan Vlaanderen te danken heeft, haar opleiding, haar carrière, haar inkomen: Fuck Flanders! Welnu, ik mag graag kritisch over u zijn, moeder Vlaanderen, maar nu sta ik pal achter u! Ik zou zo zeggen: fuck Judith! Alma Mater: ontsla het serpent! Vader België: jaag haar samen met alle orthodoxe rabbijnen het land uit!

Bovenstaande tekst kan je lezen op de Knack website.
Ik verving moslim door jood en vind het onrustwekkend dat dit vandaag kan in de media.

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-92-5183/dagboekgedachten--11-....

Ik vind het ook

Ik vind het ook onrustwekkend. Het is echt te gek voor woorden. Er is geen enkel verschil tussen de retoriek van Wilders en die van dit soort Benno Barnards. Ik vind het vooral erg dat mensen die zich jarenlang hebben geprofileerd als (zelfverklaarde) 'intellectuelen', zich nu inschakelen in een totaal ongenuanceerde hetze. Ik vind dat intellectuelen de verschillende kanten van een zaak zouden moeten zichtbaar maken, en aandacht vragen voor de complexiteit die in alle clichés verloren gaat.

En los van dat alles roept hij op tot beroepsverbod, en een eind aan de vrije meningsuiting. Dat is ffaf schandelijk

han

Gepost door han
21.09.2009

Tags