Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ademloos opent info - punt in de vroegere Stadsfeestzaal op de Meir te Antwerpen.

Ademloos opent info - punt in de vroegere Stadsfeestzaal op de Meir te Antwerpen.

Dit als reactie op het initiatief van BAM, die met de slogan "alles wat u moet weten over de Oosterweelverbinding" andermaal de Antwerpenaar bij de neus probeert te nemen. Wat BAM niet durfde is om op de naamkaartjes van het aanwezige personeel het woord BAM te vervangen door Stad Antwerpen, of Vlaamse Regering. Misschien een tip?!?

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Onder grote opkomst ging zaterdagmiddag 15h00 een rouwstoet door de stadsfeestzaal richting BAM infopunt op de tweede verdieping. De rouwenden treurden om het heengaan van de Lange Wapper die "onder de grond zal worden gestopt" over een tweetal weken.

Ik vroep in het BAM info-punt of iemand me een kort interview wilde geven. De heer L.P. antwoordde dat hij daarvoor niet genoeg bagage had. Hij staat er wel om de bevolking info te geven of begrijp ik het verkeerd?

De Ademloos info-winkel bevindt zich op het gelijkvloers nabij de uitgang richting Hopland. Geen mooie maquettes, die verbergen dat er ook mensen wonen rond de ringweg, dat er ook 55 scholen staan en enkele hospitalen, wel vrijwilligers die u zullen vertellen waar het eigenlijk om gaat. Neem er eens een kijkje en weet waarom u "neen" stemt op 18 oktober.

Ik zag zopas het nieuws op ATV, nota bene de Antwerpse regionale zender. Wèl een kort verslag over de rouwstoet en de vermelding dat reeds 1000 mensen de maquette van de Lange Wapper kwamen bekijken. Geen woord over de achterliggende reden van deze rouwstoet: op ludieke wijze het Ademloos info - punt in dezelfde winkelgalerij bekend maken. Met dat soort "objectieve regionale televisie" moeten de Antwerpenaren het stellen. Oh ja, wie sponsort ook weer het "mobiliteitsjournaal", inderdaad de BAM. En met welk geld? Dat van u en mij.

De site van Ademloos vind je hier: http://www.ademloos.be/
Mijn persoonlijke vergelijking: http://www.waargaatheteigenlijkover.be/