Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

betogen als preventie

betogen als preventie

10 oktober is er de tot nu toe grootste betoging -pardon:festival- gepland als actie tegen het bam-tracé. Afgelopen woensdag mobiliseerden we alvast onze patienten voor de 'ademloos wandeling' aan het stadhuis.

Net als vele huisartsen is Geneeskunde voor het Volk, alleen al uit bezorgdheid voor de gezondheid van de patiënten, voorstander voor een tunnel om de lawaai-, toxische en fijn-stof-blootstelling voor de dichtbevolkte wijken te beperken. GvhV verrichtte reeds heel wat studiewerk rond de nefaste invloed van toxische-, lawaai- en fijn stofblootstelling.

Info-avonden werden georganiseerd: heel wat patienten dachten -exuberante communicatiebudgetten van de BAM ten spijt- dat "er een schone brug over de Schelde" zou komen. Bij anderen zetten de politieke manipulaties a la Van Peel ("we houden geen rekening met de uitslag van het referendum") en Annick-verzin-eens-een-brandweer-rapport-De Ridder kwaad bloed.

We kunnen niet met lede ogen aanzien hoe politici, met minachting voor de gezondheid van de 90 000 bewoners die binnen de fijn-stof-zone wonen, actief of passief een fout project blijven verdedigen. Voor de gezondheid van onze patienten is het nodig af en toe actie te voeren. Met een twintigtal patienten en dokters wandelde we mee met de habituees van Ademloos en andere activisten voor het stadhuis. Voor 10/10 doen we hopelijk maal...

100_0141.JPG
100_0138.JPG