Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stemspiraal in Antwerpen voor Klimaatactie 350

Stemspiraal in Antwerpen voor Klimaatactie 350

Om de klimaatverandering aan te pakken moeten we snel handelen, allemaal samen – en 2009 wordt een cruciaal jaar. In december komen de wereldleiders bijeen in Denemarken, in Kopenhagen, om een nieuw globaal akkoord over uitstootvermindering te sluiten. Het probleem is dat het verdrag dat nu op tafel ligt, de ernst van de klimaatcrisis niet inziet – het slaagt niet voor de 350-test.

K290_06.jpg

Breefing over de komende actie op het Conscienseplein. Om de groepen niet te groot te maken is er besloten op 2 plaatsen samen te komen.

Om alle burgers, de media en onze politieke leiders achter het 350 doel te scharen, worden over heel de wereld op 24 oktober 2009 een internationale klimaatactiedag georganiseerd. Acties op honderden symbolische plaatsen in de wereld – van de Taj Mahal over het Great Barrier Reef tot hier op de Groenplaats. Om zo een duidelijke boodschap aan de wereldleiders te sturen: de oplossingen voor de klimaatverandering moeten redelijk zijn, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en moeten voldoen aan de omvang van de crisis. Als een globale beweging de leiders op de hoogte brengt van de nieuwste klimaatwetenschap, kunnen we beginnen met de wereldwijde verandering die onze planeet zo hard nodig heeft.

K290_09.jpg

Iedereen helpt iedereen met het bevestigen van de '350' rugnummers

K290_10.jpg

Op weg naar de Groenplaats voor de actie

K290_13.jpg

De deelnemers geven elkaar een hand en vormen een spiraal

K290_15.jpg

De spiraal wordt steeds groter

K290_19.jpg

In het midden begint men een 'A' te zingen

K290_17.jpg

Iedereen begint een na een mee te zingen zodat het geluid aanzwelt

K290_21.jpg

Iedereen begint een na een mee te zingen zodat het geluid aanzwelt

K290_25.jpg

Let even op de gezichten van deze mensen

K290_26.jpg

En deze ...

K290_28.jpg

En deze ...

K290_29.jpg

Dit zijn allemaal mensen met een positieve instelling. Geen zure zwartkijkers.

Het cijfer 350 staat voor 350 parts per million (ppm) of delen per miljoen CO2-concentratie in onze atmosfeer. Volgens wetenschappers is dit de veilige grens en moeten we met onze planeet terug naar 350 ppm. We zitten momenteel op 385.92, ver boven de gewenste 350. Lees meer over 350 – wat het betekent, waar het vandaan komt, en hoe we er geraken op 350

Alle informatie over deze wereldwijde actie vindt u op http://www.350.org/nl/

+ 1

Mooie reportage. Eveneens heel mooie opmerking over positieve houding. Daar kan ik weeral een dag mee verder! ;-)

ik sluit me aan,goed idee om

ik sluit me aan,goed idee om het positivisme en dan zeker het gevoel daarbij aan te halen én in beeld te brengen

Tags