Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Waardig Werk Wandeling in Kortrijk

Waardig Werk Wandeling in Kortrijk

KORTRIJK -- ABVV, FOS, Linx+, ACV, Wereldsolidariteit, KAV, Centrum Overleie, Antigone, Constructief, Mobiel, Oxfam Wereldwinkel, Davidsfonds en Natuurpunt organiseerden zondag een WWW, Waardig Werk Wandeling door K-town. Sp.a gemeenteraadslid Marc Lemaitre zorgde voor de nodige historische achtergrondinformatie.

DSC_0379 [Desktop Resolutie].JPG

Langs een 12 km wandeling kon je een uitgebreid overzicht zien van de vroegere industriele syndicale historiek tot de huidige sociale tewerkstelling.

De Wereldwinkel opende de deur, vzw Mobiel toont hun troeven door met de fiets de streek te verkennen en tevens mensen tewek te stellen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

Textiel is nooit veraf van Kortrijk... De 'Ramen' is niet alleen een bijna onbekend steegje in K-town, maar ook de naam van de zaal - op het eerste verdiep - van de vroegere ACV-zaal 'De Bosse'. En ja, dan is er natuurlijk ook nog de Sociale Tewerkstellingplaats 'Het Textielhuis' waar je iedere weekdag een lekkere dagschotel kan eten. Je kan er ook eten, vanaf 20 personen op zaterdag en zondag lees ik op hun folder.

DSC_0371 [Desktop Resolutie].JPG

organistatie

De waardig werk wandeling was inderdaad een succesvol initiatief waarbij alle partners hun beste beentje voorzetten. De organisatie en de drijvende kracht achter dit gebeuren mag heir echter niet vergeten worden. De 11.11.11 jongeren en 11.11.11 kerngroep Kortrijk sloegen de handen in elkaar om het project op poten te zetten. 188 wandelaars waren welkom in Het buurtcentrum/foyer Antigone voor de start en na de wandeling waar een optreden van Stew erg gesmaakt werd.
Het is alleen maar waardig om in de tekst minstens diegene te vermelden die het initiatief namen voor dit project en daaraan sinds het voorjaar intensief mee bezig waren om de wandeling te laten slagen.
vriendelijke groeten
Val, Katrijn, Leen, Les, Birgit, Annemie J., Koen en Annemie D.

waardig werk wandeling Kortrijk - kadering

De correcte kadering van wie de actie waardig werk ondersteunt kan je terugvinden op volgende site http://www.waardigwerk.be/.
De actie waardig werk is een onderdeel van een ruimere campagne rond de milleniumdoelstellingen, getrokken door 11.11.11 voor Vlaanderen en het CNCD voor Wallonië. Er is een heel actieve samenwerking met diverse Noord-Zuid organisaties, vakbonden en ook met milieuverenigingen.
De waardig werk wandeling te Kortrijk was een initiatief van het stedelijk comité 11.11.11 in samenwerking met de plaatselijke afdelingen van de vakbonden, de lokale Wereldwinkel en Constructief en Mobiel, beide laatste initiatieven voor sociale tewerkstelling.