Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie in Gent: Koop geen vruchten van bezetting

Actie in Gent: Koop geen vruchten van bezetting

Het Gents Actieplatform Palestina (GAPP) hield zaterdagochtend een boycotoptocht door Gent. Een dertigtal actievoerders riep voorbijgangers en winkeliers op om geen 'vruchten van de bezetting te kopen. De actie sluit aan bij de internationale BDS-campagne (Boycott, Divestment and Sanctions) die op een geweldloze manier druk wil uitoefenen op het Israëlische kolonisatie- en apartheidsbeleid. “De bloedige oorlog in Gaza heeft voor een sterke uitbreiding gezorgd van de internationale boycotcampagne tegen Israëlische producten”, aldus het GAPP. “Consumenten zijn ook burgers en kunnen de tolerantie van Westerse regeringen en ondernemingen tegenover Israëlische oorlogsmisdaden, de bouw van de muur en nederzettingen in Palestijns gebied en andere overtredingen van het internationaal recht een halt toeroepen door duidelijke signalen te geven en niet langer Israëlische producten te kopen.”

“Terwijl Israël van een gunstregime geniet voor de export van producten naar de Europese Unie, lijdt de bevolking van Gaza nu al bijna tweeëneenhalf jaar aan de gevolgen van een nagenoeg compleet embargo. De Israëlische wurggreep op de hele Palestijnse economie zorgt voor werkloosheid, armoede en honger. Deze situatie is niet langer te toleren.”

boycotactie gent 1.jpg
boycotactie gent 2.jpg
boycotactie gent 3.jpg
boycotactie gent 4.jpg
boycotactie gent 5.jpg
boycotactie gent 6.jpg
boycotactie gent 7.jpg
boycotactie gent 8.jpg
boycotactie gent 9.jpg

boycot

Kan u eens foto's van producten en een lijst van merken geven van Israelische producten (inclusief de bezette gebieden) enerzijds en van Palestijnse producten anderzijds, zodat ik ook "bewust" kan inkopen.
Annemie