Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Je bent wat je deelt !

Je bent wat je deelt !

Gisteren heeft Daklozenhulp Antwerpen (Dakant) in samenwerking met Pelsland 50 warme winterjassen uitgedeeld aan daklozen en noodlijdenden. Naar wekelijkse gewoonten verdeelde Dakant weer voedselpakketten in het Koninklijk Atheneum Antwerpen.

PC201814_resize.JPG

"Je bent wat je deelt”. In het Engels klinkt het net iets mooier: "you are what you share". En dat klopt. We willen allemaal veel en we werken er ook doorgaans hard voor. We verdienen het. Of om het met de gevleugelde woorden van een bekend merk cosmetica te zeggen "u bent het waard". Maar we willen ook dat anderen het goed hebben. Of zeker niet belabberd slecht. Toch? Vandaar dat we ook geven. Vandaar dat we ook moeite doen om een ander te helpen. We zijn niet wat we bezitten. We zijn niet de wagen met dewelke we rijden. We zijn niet het merk kleding dat we dragen. We zijn zelfs niet wat we weten. We zijn wat we anderen kunnen laten voelen. We zijn het geluk in de ogen van onze partner. We zijn het succes dat we onze kinderen toelaten te hebben door ze op te voeden, ze te steunen, ze kansen te geven. We zijn wat we delen. De noden zijn schrijnend, het winterweer is bijtend kou. Velen hebben dringend nood aan warme kleding.

PC201715_resize.JPG

Fruit maakt wekelijks deel uit van de voedselbedeling door Dakant.
Daklozenhulp Antwerpen
Vzw daklozenhulp Antwerpen heeft als doel op een zeer concrete en vooral laagdrempelige manier iets te doen aan de armoede in Antwerpen. In najaar en winter worden er wekelijks goederen (soep, warme dranken, voeding, kleding) uitgedeeld. “Op zondagavond vanaf 18u schuiven wekelijks 300 mensen aan die we, afhankelijk van hetgeen we hebben kunnen inzamelen, een voedselpakket meegeven.” Iedereen, onafhankelijk van leeftijd, ras en overtuiging is welkom op de bedeling. Er worden geen papieren gevraagd en er wordt niet gepeild naar de aard van de problematiek waardoor er armoede is. De deuren van het Atheneum worden geopend om 17u en wie eerst is wordt eerst bediend.

PC201712_resize.JPG

Uitzonderlijk deze week lagen naast de soepketels meer dan 100 lekker warme jassen te wachten op een nieuwe eigenaar.
Pelsland
Voor het derde jaar op rij schenkt Pelsland ongeveer 1.000 ingeruilde, warme winterjassen aan sociale vzw’s die daklozen en andere noodlijdenden steunen. De noden zijn hoog. Helaas leeft 15% van de Vlamingen onder de armoedegrens. Dat zijn 900.000 mensen die het moeilijk hebben. Een deel daarvan heeft echt nagenoeg niets.
Het Pelsland initiatief houdt in dat klanten een oude, warme, jas mogen inruilen, als gedeeltelijke betaling van een nieuwe aankoop. Voor zo’n gebruikte jas, bijna steeds nog in prima staat, geeft Pelsland tot 2.000 euro inruil. Leder, omgekeerd lam en bont zijn zo duurzaam dat ze veel langer meegaan dan gelijk welk ander materiaal. Dit maakt ze buitengewoon geschikt voor noodlijdende mensen. Zij raken anders gewoonweg niet aan een warme winterjas. Een vorm van recyclage van prima bruikbaar materiaal. Een ideale samenwerking tussen een onderneming en de ‘zachte sector’.

PC201716_resize.JPG
PC201775_resize.JPG
PC201776_resize.JPG
PC201795_resize.JPG
PC201780_resize.JPG
PC201743_resize.JPG
PC201747_resize.JPG
PC201760_resize.JPG
PC201753_resize.JPG
PC201764_resize.JPG
PC201728_resize.JPG
PC201725_resize.JPG

Wonderlijke foto's

De fototgraaf, Raymond Clement is erin geslaagd de essentie van hulpverlening op eendoeltreffende maar ook respectvolle manier weer te geven.