Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Opvolger Kardinaal Danneels is bekend

Opvolger Kardinaal Danneels is bekend

Kardinaal Danneels kan met een gerust hart met pensioen. Zijn opvolging is verzekerd. Een ontroerend kersthomilie of een hartverwarmend homilie tijdens de Te Deum-viering? Daar draait de nieuwe man van Rome zijn hand niet voor om. Lees maar mee met het voorproefje dat vandaag in De Morgen verscheen. Het begint toepasselijk met een citaat van Moeder Theresa.

"I want you to be concerned about your next door neighbor. Do you know your next door neighbor?"
Moeder Teresa

"Het is niet de eerste keer dat dit land een gruwelijke misdaad meemaakt, en telkens weer vechten ongeloof, verbijstering, verontwaardiging en woede voor de overhand. Maar ditmaal lijken die gevoelens nog sterker en uitgesprokener te leven dan anders. De stilte is nog dieper, het onvermogen tot begrijpen en verklaren nog immenser. Dat komt omdat de identificatie zelden groter was, en omdat de Vlaamse droom zelf, dieper dan ooit tevoren, in een van haar kernwaarden getroffen is."
...
"En hoe verweer je je tegen het noodlot, tenzij met woede en verontwaardiging?
De buurman-moordenaar is de overtreffende trap van dat gevoel. Omdat hij niet alleen het ultieme noodlot incarneert, maar ook en zelfs vooral de illusie vernietigt dat je je er ook maar enigszins zou kunnen tegen wapenen."
...
"Net in dat vermeende veilige paradijs heeft ditmaal niet eens alleen het noodlot toegeslagen, maar heeft het noodlot zelfs de gedaante van de buurman aangenomen."
...
"Maar toch was nooit eerder de kritiek op de pers zo hevig en vooral zo emotioneel. Misschien omdat de pers in haar portret van de dader een spiegel heeft gemaakt waarin Vlaanderen iemand ziet die zo erg op zo velen van ons lijkt? Misschien omdat net die aanblik van een duivel in het vermeende paradijs zo ondraaglijk is dat we het eigenlijk liever niet willen weten?"

Ik denk dat Yves Desmet dat zeer goed gaat doen.

Halleluja...

Save us, Lord!!... :-)

no media

Is dit media? .

christophe

Gepost door christophe
12.01.2010

Tags