Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

traditionele Media gesensureerd op het vlak van de VSberichtgeving ?

traditionele Media gesensureerd op het vlak van de VSberichtgeving ?

Geschiedenis van het Amerikaanse Volk EEN ABSOLUTE AANRADER

Een boek Zoals geen ander, Absoluut te lezen.

 

Howard Zinn
Howard Zinn vertelt het tot dan toe onvertelde verhaal van de klasse waaruit hijzelf is voortgekomen. Hij is nooit vergeten waar vandaan Hij Kwam: zijn hele leven lang was Hij Niet alleen een academicus, hij is ook militant gebleven. Hij speelde een niet geringe rol in de burgerrechtenbeweging. Hij stond voorop in de vredesbeweging tegen de oorlog in Vietnam en vandaag stapt Hij vooraan mee in de betogingen tegen de oorlog in Irak.
 Bekijk alle monarchieën en despotische regimes van de Oude Wereld, reis door Zuid-Amerika en ga op zoek naar alle misbruiken. Als jeze allemaal hebt opgeteld, dan vergelijk het resultaat met de Doordeweekse Praktijk van deze natie. Je zult zien Dat de Verenigde Staten op het vlak van walgelijke barbarij en schaamteloze hypocrisie Geen enkele concurent hebben. (Uit een toespraak van Frederick Douglass, een ontsnapte slaaf, op Onafhankelijkheidsdag, 4 juli 1852)

Op het eiland Hispaniola (nu Haïti en de Dominikaanse Republiek) leefden volgens de vertellen van de Spaanse missionaris Bartolome de las Casas 3 miljoen mensen Toen Colombus en de Europese kolonisatoren er in 1494 voor het eerst aankwamen. Veertien jaar later bleven er nog 60.000 over, de rest was omgekomen door oorlog, slavernij en ziekte. De helft van de bevolking van Haïti - 250.000 - inwoners werd twee jaar na de aankomst van de kolonisatoren dood door moord, verminking van zelfmoord. Zo begon de kolonisering van Amerika, en de rest van het verhaal is niet minder Bloedig en sinister: Etnische zuiveringen, slavernij, onderdrukking en militaire agressie. De geschiedenis van het Amerikaanse continent is in bloed geschreven. Deze massale plundering en uitmoording van de inheemse bevolking in de zuidelijke helft is verschenen in het boek Aderlating van een continent deur Eduardo Galeano. Howard Zinn heeft nu hetzelfde gedaan voor Noord Amerika.Het verhaal van uitmoording van de inheemse bevolking van Van de Slavernij is NOOIT eerder verteld vanuit het Standpunt van de slachtoffers.Amerikaanse jongeren zullen in HUN Schoolboeken vergeefs zoeken naar de strijd van de arbeidsters in de textiel Fabrieken in Massachusetts, meer dan Legendarische strijders voor arbeiders en Vrouwenrechten
De heersende elites in de Verenigde Staten leefden van bij het beginnen in Panische Angst voor de drie onbeheersbare krachten die privileges HUN bedreigden: Zwarte Slaven, arme blanken en de inheemse bevolking.

Van 1789 tot vandaag: 45 VS presidenten Met een en hetzelfde Doel, VS kapitalisten en Imperialisme in stand houden van tien kostte miljoenen mensen die wilden niet meer onderworpen zijn aan de Wil van een klein aantal kapitalisten VS.
Na 1945 door middel van ultra moderne Moordende wapens zoals: Atoombommen, kruisraketten, verarmd uranium, Clusterbommen, Napaldbommen, 10.000 Nuclear massavernietigings wapens enz.. Daarnaast een reuze netwerk van 129 ondergrondse militaire basissen in de VS, 730 bovengrondse VS militaire basissen in 156 Landen en het bouwen van 10.000 Nuclear massavernietigingswapens (die intussen voor een groot deel gemodernizeertd werden) verspreidt over de aardbol, en ter zee en ter land.

2.009 Obama: VS oorlogsbudjet record van 680 miljard dollar ... ..

2010 Hoe lang gaan we nog Toestaan DAT deze onrechtvaardigheden en ongelijkheid blijven bestaan? Hoe lang gaan we De huidige internationale economische orde en de heersende marktmechanismen nog tolereren?
Hoe lang zullen we Gewapende Conflicten en bloedbaden van miljoenen onschuldige mensen nog Toestaan Waardoor de machtigen, in de allereerste plaats de VS in staat zijn de grondstoffen van andere volkeren te grijpen.

Het antwoord kan zijn: zie het Programma LSP.be

Heyndrickx E.

Bronnen: De Geschiedenis van het Amerikaanse Volk, spraak Chaves in Kopenhagen.