Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wim Vanseveren ruilt Toerisme voor VRT-televisie

Wim Vanseveren ruilt Toerisme voor VRT-televisie

BRUSSEL -- Wim Vanseveren, topman van Toerisme Vlaanderen, is maandag aangesteld als algemeen directeur van VRT-Televisie. Hij was van '98 tot 2002 al netmanager van TV-1 (nu Een). Op 1 november volgt hij Aimee Van Hecke op die eind dit jaar overstapt naar Sanoma-magazines (o.m. Humo).

Het gaan en komen bij VRT verloopt in snel tempo. Half september werd gedelegeerd bestuurder Tony Mary op initiatief van mediaminister Bourgeois eerst geschorst, waarna een ontslagregeling volgde. Piet Van Roe, die bij de VRT gepensionneerd was en in de reclamewereld werkte, werd als interim manager terug gehaald.

Op 18 oktober kondigde algemeen directeur Televisie Aimee Van Hecke aan dat hij op het einde van dit jaar vertrekt naar Sanoma-magazines om er ''nieuwe content voor nieuwe digitale platforms uit te bouwen''. Amper vijf dagen later is er al een nieuwe televisiebaas gevonden.

Vanseveren kondigde aan dat zijn liefde voor de openbare omroep de doorslag gegeven heeft. ''Ik was wel van de VRT vertrokken naar Toerisme Vlaanderen, maar dat is ook een overheidsbedrijf. Als de vraag gekomen was van een commerciële zender, dan was ik daar niet op ingegaan.''

Vanseveren werd voor de job gevraagd door interim-manager Piet Van Roe. De raad van bestuur heeft de aanstelling onmiddellijk bekrachtigd.

Vanseveren ging van start bij VRT in 1989 waar hij vooral kinderprogramma's maakte. In '97 werrd hij eindverantwoordelijke voor de hele jeugdprogrammering en in 1998 werd hij netmanager voor TV-1.

Sinds het gedwongen vertrek van Tony Mary, gevolgd door het vertrek van Aimee Van Hecke, hadden commentatoren het over een onthoofde VRT. Dat Aimee Van Hecke vertrekt naar Sanoma-magazines - een groep met 18 tijdschriften, waaronder Humo, Flair, Libelle, Teve-blad en 18 bijhorende websites - werd in brede kring geïnterpreteerd als een strategische zet om voor Sanoma te ontwikkelen wat bij de VRT binnen het nieuwe beheerscontract niet mogelijk zou zijn. Van Hecke zelf ontkent dat het nieuwe beheerscontract de digitale vernieuwing van de VRT onmogelijk maakt. Maar hij zegt wel dat de financiële ruimte krap is en dat er veel managementstalent zal nodig zijn om het met de bestaande budgetten te doen.

Vrt

mediaminister Bourgeois heeft nu zijn vlaamse vriendjes aan de top van de VRT geplaatst voor een deel dan toch, wie zal het volgende slachtoffer zijn? wat is de volgende stap van vlaanderen boven blaaskaak Bourgeois? de vrt verplichten van meer slager muziek te draaien op radio en tv?