Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Verslag Indymedia.be medewerkersvergadering 03.11.2006

Verslag Indymedia.be medewerkersvergadering 03.11.2006

Aanwezig: Seppe, Han, Christophe, Keltoum, Kimja, Tim,Seppe, Joris, Johan, Mie, Mohamed, Marc Antoon, Bruno, Diederik, Gilles, Jektiyn , Ine, Stefaan,

Wake: Evaluatie van de actie wake aan Sint Baafs voor Brad Will .
Knap georganiseerd van Bruno en Keltoum.
Toch blijkbaar een probleempje met de communicatie, sommige op de vergadering wisten niet dat er een wake was.
Veel mensen die passeerden vroegen zich af wat er gebeurde,
Ander besluit: Meer aandacht besteden aan wat andere indymedia's doen. Algemeen idee om meer te doen met het internationaal netwerk, soort van wekelijkse wereldscan.
Kimya stelt voor om opvolging te doen per werelddeel. Zij is spaanstalig kan zuid Amerika.
Wie wil nog meedoen: Kimya,Bruno, Keltoum , Gilles

Opendeurdag:
Opendeurdag uitleg wat en waarom.
Zie ook : http://www.indymedia.be/od06/index.html
Voorstel om op het einde van die dag samen te komen en afspraken te maken eventueel voor samenwerking.

Blog : Van verkiezingsblog naar mediawatch blog.
Tijdens de verkiezingen blogten een 20tal mensen mee.
Na de verkiezingen willen we het een nieuwe elan geven: Spontane persoonlijke mediakritiek. Wel oppassen dat het niet enkel negativisme is maar ook ander positieve feedback. Plek waar ge kunt samenkomen over wat indymedia kan zijn. vb foto's van Francorchamps op Indymedia..er was kritiek of het wel hoorde bij indy... Andere algemene mediakritiek maar ook kritiek of feedback op ons. Niet met bedoeling elkaar af te kraken wel om samen bakens te verleggen.

Blog interessant maar zeker ook spontaan houden.
Misschien ook opentrekken naar ander onderwerpen dan enkel mediawatch vb blog Raf, Jo
Tim: Wil bloggen over koken

Probleem van visibiliteit van de blog op site. Op de één of andere manier moet het duidelijker worden dat die blog er is. Nu is het niet leuk om te bloggen omdat niemand hem vind: http://www.indymedia.be/en/blog

Projecten 2007
Voor de verkiezingen hadden we een project uitgetekend. Met blog e.d. En was heel positief geweest. Veel mensen hebben er op hun manier aan meegewerkt. Het creëerde ook een dynamiek daar we allen bezig waren aan een gemeenschappelijk journalistiek project.
Kijken welke projecten zich aandienen om ploegen rond te vormen. Ervaring leert dat projecten best kunnen beperken worden in tijd.
Wat zijn thema's we een tof project vinden om rond te werken.
Na 8 oktober weinig berichtgeving...vb coalitievorming. Iedereen is akkoord. Stefaan: Ze beslissen in Oostende 15 miljoen euro in 44 min en niemand die daarover iets zegt.
Joris: we proberen ook lokaal vanuit centraal de coalitievorming op te volgen.
We kijken of er mensen zijn die samen de coalitievormingen willen opvolgen.

4jaar oorlog in Irak?
Een soort van Irak rapport. Hoe zit het qua onderwijs, sociale voorzieningen, doden,…

Verkiezingen in Venezuela
Pieter De Vos gaat er naar toe en gaat daarrond filmpje maken.

State of the Union van de andersglobaliseringsbeweging.
Luik 1: portretten: Andersglobalisten van in 1999 tot 2001 (praag, Genua, O15, D14,...) ...jongeren die dan actief waren wat doen die nu. Meeste van die jongeren zijn daarmee nu nog bezig in organisaties als greenpeace,…
Luik 2: Literratuurstudie : Waar staat de beweging in België en Europa. Welke impact heeft ze gehad op andere sociale bewegingen, politiek, ....
luik 3: de beweging in het Zuiden: Latijns Amerika, Afrika, .....

Mo: waarom bezig zijn met al die grote projecten zonder oog te hebben voor het lokale. Men moet ook oog hebben voor wat er lokaal gebeurd in mijn buurt en wijk.
Belangrijk: om in al die projecten de link te leggen en implicaties van bepaalde wetten van dergelijke toppen vertalen naar het lokale.
Ook belangerijk om van het lokale een project te maken, niet enkel de grote politiek maar ook berichten over kleine lokale projecten.

Radio Centraal
Joris: Radio Centraal eventuele ruimte bij indymedia gebruiken om audio archief in onder te brengen. Normaal geen probleem er is ruimte voor op de server. Bruno en Joris werken samen uit hoe dat verder moetlopen, wordt dat een apparte rubriek, .....

Volgende open vergadering :
Vrijdag 1 December in de lokalen van Indymedia.be
Haachtsesteenwerg 51
1210 Brussel