Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

ABVV-delegatie bij minister Vanvelthoven over VW Vorst

ABVV-delegatie bij minister Vanvelthoven over VW Vorst

Brussel -- Vanmorgen werden twee afgevaardigden van het ABVV ontvangen door minister van tewerkstelling Vanvelthoven voor een onderhoud over de situatie bij Volkswagen Vorst. De vakbondsafgevaardigden kregen enkel de vage belofte dat de minster alles in het werk zou stellen om de vestiging open te houden.

manuel.JPG

Volgens Castro Manuel, vakbondsman van het ABVV, is het gesprek goed verlopen. “We zijn naar de minister gekomen om meer informatie te krijgen, maar de minister had niet meer informatie dan wij. Hij kon ons dus ook nog geen concrete beloftes doen,” aldus Manuel Castro.

“De toestand op het terrein is vrij onrustig zeker nadat de werknemers zondag vernamen dat de bijeenkomst van de ondernemingsraad is uitgesteld tot woensdag. De arbeiders hebben besloten om het werk neer te leggen tot ze meer duidelijkheid hebben over hun toekomst.”

Er zijn volgens Manuel ook contacten met de vakbonden in Duitsland maar iedereen wacht nog op duidelijke informatie over de toekomst van de vestiging in Vorst. “Tot nu toe hebben we de belofte gekregen dat de vestiging open zal blijven,” zegt Manuel Castro.

Kunnen we niet met zijn

Kunnen we niet met zijn allen rouwkaarten struen naar vw duitsland
met de duidelijk vermelding met het verlies van de fabriek vw Vorst Belgie.

het adres
adres

Brieffach 19700
D-38436 Wolfsburg