Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

1 december Werelsaidsdag: Internationale solidariteit is belangrijk

1 december Werelsaidsdag: Internationale solidariteit is belangrijk

Zuid-Afrika telt zeer veel armen, er is veel prostitutie, verkrachtingen zijn er dagelijkse kost. De gemiddelde levensduur is drastisch gedaald tot 45 jaar. Goedkope geneesmiddelen zijn onvoldoende ter beschikking. Seksuele voorlichtingscampagnes, gemeenschappelijk georganiseerd i.s.m. vakbonden, zijn absoluut méér nodig. In Zuid-Afrika is 18,8% van de bevolking besmet met HIV(bijna 1op 5). 650 mensen per dag sterven aan AIDS. In het land wordt volop gewerkt aan een democratische, niet-racistische maatschappij. Met gelijke rechten voor vrouwen en mannnen. Internationale solidariteit is belangrijk. Zij steunen de Zuidafrikaanse bevolking in hun strijd tegen HIV/AIDS én voor een beter leven. Vrij veilig! Gebruik een condoom!

Zie je geen audiospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download audio (7.27 MB)

DSC_6080.jpg

Met deze boodschap voerde de mandela-campagne actie in verschillende steden in kader van de Wereldaidsdag.
Normaal gingen de acties plaats vinden aan de Stations in de verschillende steden maar dit kon helaas niet doorgaan. Volgens de Pers en PR-verantwoordelijke District Noordwest ‘Geert Dierckx‘ gaat het hier om een boodschap met een politieke achtergrond waardoor de toelating prompt werd geweigerd.

HIV/AIDS mag dan ook en moet een politieke aangelegenheid zijn maar is tevens een groot maatschappelijk probleem. Het ging vandaag niet om een politieke boodschap maar om de problematiek en de sensibilisering rond aids.

www.mandela.be