Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Save the Internet!!

Save the Internet!!

De Netneutraliteit komt in het gedrang in de V.S. Er worden binnenkort nieuwe wetten hierover gestemd in het Amerikaans congres. Iedereen weet dat als het in de V.S regent het in Europa druppelt. Wat is Netneutraliteit? En waarom staat het onder vuur? Bekijk hier het filmpje van de beweging SaveTheInternet.com!

Save the internet

dit is zo waar! Alleen de bedrijven met veel geld gaan het internet beheren, de gewone mens gaat hier alleen maar onder lijden.
De grote bedrijven gaan volledige controle hebben over het internet maar wat kunnen wij, de gewone mens, hieraan doen? VS trekt nogmaals alle macht naar zichzelf! SAVE THE INTERNET!!!

Max

Deregulering

En ik die dacht dat de US 'deregulering' samen met 'privatisering' en 'liberalisering' als het hoogste goed beschouwde.
Misschien gebruiken we binnen enkele jaren terug 'Bulletin Boards' over gewone telefoonlijnen om aan 'regulering' van de US te ontsnappen.
(herinnerd iemand zich nog de naam van dat bulletin board dat in de computerclubs gebruikt werd? het had de naam van een handje ofzo)

tweede internet

ik dacht dat er al een tijdje een 'tweede' Internet bestond,

qua milieuvriendelijkheid van Internet:

"Dat het stroom kost om het internet online te houden is bij de meeste mensen bekend. Volgens hoogleraar Gerhard Fettweis van de TU Dresden, zal het internet over 23 jaar net zoveel energie verbruiken als de gehele wereldbevolking op dit moment. Op dit moment verbruiken de servers die het internet online houden zo'n 180 miljard kilowattuur per jaar. Dit is nu nog maar één procent van het totale verbruik. Verwacht wordt dat dit de komende jaren met zo'n 16 tot 23 procent zal gaan toenemen."
http://www.energieportal.nl/Nieuws/Energiebesparing/Internet-verbruikt-s...

En over Youtube:

http://message.snopes.com/showthread.php?p=545472

Internet2 network

Netneutraliteit

Wat info:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Netneutraliteit

Frequently Asked Questions
http://www.savetheinternet.com/=faq

A Guide to Net Neutrality for Google Users
http://www.google.com/help/netneutrality.html

Keltoum

Gepost door Keltoum
19.12.2006

Tags