Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Even langslopen bij StuBru's glazen 'Music for Life' huis...

Even langslopen bij StuBru's glazen 'Music for Life' huis...

Een overdonderend succes, die actie van Studio Brussel, en zeer de moeite om er eens langs te lopen. Ambiance verzekerd met Peter, Tomas en Christophe, en nog voor het goede doel ook.

100_3673.jpg

Het glazen huis van StuBru. Voor wie goed ziet: juist na de doortocht van Tom Boonen.

“Music For Life is een crossmediale strijd van Studio Brussel en het Rode Kruis tegen landmijnen. Peter Van de Veire, Christophe Lambrecht en Tomas De Soete maken 19 tot 24 december non-stop radio vanuit het Glazen Huis op het Martelarenplein in Leuven. Zonder eten (maar met voedzame sapjes) en met jouw favoriete platen en giften voor het landmijnenprogramma van het Rode Kruis.” Zo staat het netjes uitgelegd op de site http://www.stubru.be.
Op een paar uurtjes in de buurt van dat glazen huis, vrijdagavond 22 december, noteer ik:
- Tom Boonen (jawel, met Lore in zijn spoor) die een Quick-Step-truitje ter veiling komt aanbieden.
- Een kleine volkstoeloop 50 meter verder, vlak voor het station: blijkt dat ene Admiral Freebee daar ‘for free’ en akoestisch staat te concerteren, met een zangeres en gitarist aan zijn zijde, en een haastig op een kapotte, bruine enveloppe geschreven playlist aan zijn voeten. Ook aan zijn voeten: een openstaande gitaarkist, waar we centen mogen in droppen voor de actie.
- De koninklijke aankomst van Thor, van ‘Eurosong for kids’ fame, waarvoor hordes kinderen naar Leuven zijn afgezakt.
- De kerst-vredes-fakkelwake van het Anti-Oorlogsplatform en het Leuvens Comité tegen Oorlog (LeCoTO) pikt een graantje mee van de begankenis, en draagt ook wat bij tot de sfeer, met stemmige liederen van het koor Kontrarie.
- Aan de deur van het glazen huis, en aan de fameuse brievenbus, is het een komen en gaan van mensen en groepen die – na uren op een wachtlijst – via een buitenmicrofoon een paar woorden kunnen wisselen met de jonge goden binnen, of anders toch centjes en/of een enveloppe met inhoud mogen deponeren in de gleuf.
Ik wil me niet onbetuigd laten. Ik sta er in naam van de ngo Geneeskunde voor de Derde Wereld, om onze solidariteit te betuigen door een song aan te vragen (“Television, the drug of the nation” van Michael Franti’s Disposable Heroes of Hiphoprisy) voor 100 euro. De wachtlijst is te lang, het wordt de brievenbus. Even later zie ik Peter mijn pakketje opendoen en goedkeurend bekijken. Zal hij onze verzoekplaat ook draaien? Wait and listen…
Maar er is meer. We wilden aan de StuBru-boys ook aandacht vragen voor de petitiecampagne die we voeren rond de clustermunitie in Zuid-Libanon. We willen immers dat de Belgische regering Israël laat opdraaien voor de kosten van het opruimen van die moordtuigen. En vermits elk stuk achtergelaten clustermunitie nu in feite een mini-landmijntje is… Got him? Ook jij kan tekenen: www.g3w.be.

Die mannen zijn toch

Die mannen zijn toch ongelooflijk goed bezig !!
Respect!!!