Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Africa Matters op reis met TV1 vlaanderen vakantieland

Africa Matters op reis met TV1 vlaanderen vakantieland

AFRICA MATTERS trok eind november 2006 naar West-Afrika vergezeld door een cameraploeg van Vlaanderen Vakantieland en in het aangenaam gezelschap van actrice HILDE DE BAERDEMAEKER, bekend van Wit Down Under, maar ook van Vlaamse kaskrakers zoals Team Spirit, De Zaak Alzheimer... Zij begon onlangs eveneens te presenteren voor Vlaanderen Vakantieland.

africamattereenb.jpg

West-Afrika dus, en we gingen naar drie landen, BENIN, BURKINA FASO en MALI.
Het uitgangspunt was nu eens niet wuivende palmen, spetterende stranden en hotelkamers te tonen, maar de mensen zélf en hoe ze leven. Ook wilden we een aantal UNESCO Werelderfgoed-sites tonen.

De ganse reis werd georganiseerd door enerzijds het AFRICA MATTERS team en anderzijds de lokale medewerkers van ORIGO, van origine een Vlaamse vzw die zich inzet om in Burkina en Mali via allerlei projecten zoals waterputten het leven van de plaatselijke bevolking wat aangenamer te maken, met de nadruk op verafgelegen dorpen.

Drie weekends na elkaar toont VLAANDEREN VAKANTIELAND deze WEST-AFRIKA reeks, te beginnen op zaterdag 10 februari (in aanloop naar onze Happening). Drie zaterdagen na elkaar (en telkens met herhaling op zondagnamiddag) tonen we U regio's en mensen in die drie landen die zelfs gerenommeerde televisiestations nooit hebben kunnen filmen.

In exclusiviteit op de AFRICA MATTERS HAPPENING komt HILDE DE BAERDEMAEKER op 18 februari zelf een stuk beeldmateriaal bespreken en tonen we niet alleen onuitgegeven opnames maar ook leuke foto's genomen tijdens de reis... allemaal uniek.

www.africamatters.be
www.een.be