Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

God save the queer. Gesprek met Marcella Althaus-Reid

God save the queer. Gesprek met Marcella Althaus-Reid

Queer theologe Marcella Althaus-Reid is deze week exclusief te gast in België. Tijdens haar bezoek zal ze op dinsdag 13 maart aanwezig zijn in feministisch café van FC Poppesnor te Antwerpen.

FC Poppesnor zal in gesprek gaan met Marcella Althaus-Reid. Zij is een Latijns-Amerikaanse theologe met een expertise in bevrijdingstheologie, queer theologie en feministische theologie. Ze is professor Contextuele Theologie aan de Universiteit van Edinburgh en de enige vrouwelijke theologie-professor aan een Schotse universiteit. Ze is geboren in Rosario, in Santa Fe, Argentinië, en studeerde theologie aan de Universiteit van Buenos Aires, in een tijd wanneer vrouwen niet geacht werden theologie te studeren.

Bevrijdingstheologie ontstond in Latijns-Amerika, en poogt via een combinatie van een (marxistische) maatschappij-analyse en inzichten uit de joods-christelijke traditie stem te geven aan onderdrukten.

Queer theologie leunt nauw aan bij bevrijdingstheologie, maar heeft extra aandacht voor de onderdrukking van queers (holebi's, transgenders, en anderen). Men baseert zich daarbij op queer theorie.

Men zal vragen kunnen stellen en van gedachten kunnen wisselen met Althaus-Reid. Het hoeft niet gezegd te worden dat dit een eenmalig, exclusief bezoek is, dus niet te missen!

Meer informatie op www.feminisme.be/fcpoppesnor

Professor Althaus-Reid zal ook te gast zijn bij het Centrum voor Bevrijdingstheologie in Leuven. Meer informatie daarover: jacques.haers@theo.kuleuven.be