Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gent: Maand tegen zinloos geweld

Gent: Maand tegen zinloos geweld

Met de onthulling van een vlindertegel aan de gevel van de Capitole in Gent, startte zaterdagnamiddag de campagne tegen zinloos geweld. De hele maand april zijn er overal in Vlaanderen activiteiten, met o.a op 12 april benefiet optredens in de Capitole.(DD) www.zinloosgeweld.be

_DSC1273 AA 1.jpg

Fotoredactie: Foto Art Media.

_DSC1251 AA 8.jpg

Foto Art Media

_DSC1252 AA 9.jpg

Foto Art Media.

_DSC1229 AA 4.jpg
_DSC1255 AA 2.jpg

Foto Art Media

_DSC1262 AA 4.jpg
_DSC1269 AA .jpg

Foto Art.

_DSC1203 AA 2.jpg
_DSC1234 AA 5.jpg
_DSC1215 AA 3.jpg

Fotoredactie Gent: Foto art Media

zinloze aktie

Waar zijn we verdomme mee bezig?
Ik ga zeker niet beweren dat wat in Brussel en Oostende gebeurde niet erg is, maar plaats de zaken aub in hun kader.
Een plat commerciëele maatschappij die "hebben" voorstelt als essentieel voor je persoonlijkheid, zorgt ervoor dat een deel van hen die finacieeël niet meekunnen, andere middelen zoeken om te hebben, met alle geweld vandien. Wraak, wat de vader van Jo Van Holsbeek wil, is middeleeuws en evengoed zinloos geweld. Een beschaafde maatschappij geeft mensen die uit de bocht zijn gevlogen, de kans de schade die ze veroorzaakten te compenseren en zich maatschappelijk terug te integreren. Enkel zij die dit niet kunnen, moeten uit de maatschappij worden verwijderd.
Tegelijk worden ieder jaar zo'n 1000 kinderen dood en gehandicapt gereden en 30% heeft intussen astma. Maar de Belg hij scheurde voort met zijn 4x4 diesel over de platste wegen van de wereld.
Tegelijk zorgt zinloze energieverspilling dat ons klimaat opwarmt met onomkeerbare gevolgen voor de komende generaties. Maar België blijft zowat de slechtste leerling van Europa als het over energiebesparen en groene energie produceren gaat.
Tegelijk wordt om onze exuberante welvaart te onderhouden, op verschillende plaatsen ter wereld mensen vermoord, landbouwgrond gestolen, staten beroofd van de middelen om basisvoorzieningen voor hun bevolking te voorzien.
En hier zit een stel gepriviligeerde klojoos te mekkeren over "zinloos geweld" in zijn BMW Touareg, op weg naar de supermarkt vanuit zijn warmte en licht lekkende fermette naar de supermarkt. Daar gaan ze kiezen tussen 100 soorten chips, 50 soorten mierezoete frisdrank of 150 soorten bier (allemaal in wegwerpverpakking)om 's avonds op hun luie kont voor de TV naar binnen te slagen. Waarna hun lichaan na enige jaren kreunt van het overgewicht en de gemeenschap weeral opdraait voor de extra gezondsheiskosten, terwijl er al geen middelen genoeg worden vrijgemaakt om de kronisch zieken te verzorgen.
Over zinloos geweld gesproken !

Capitool en VB

Zullen we maar snel effe vergeten dat de Capitole in 2002 ruimte gaf aan het VB?

http://www.vlaamsblok.be/activiteiten_manifestaties_conventie_reporter.s...

En Mr Termont De Huichelaar, wanneer hang je aan het stadhuis een tegel "Voor Zinvol Geweld"?
Geweld tegen de Roma, geweld tegen creatieve geesten in het centrum, politiegeweld, ... Al dit zinvol geweld, daar weet jij toch alles van?