Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Flightcare naar Cassatie in zaak Maria Vindevoghel

Flightcare naar Cassatie in zaak Maria Vindevoghel

BRUSSEL -- Luchthavenbedrijf Flightcare legt zich niet neer bij de uitspraak in beroep van het arbeidshof en tekent cassatieberoep aan. Het Arbeidshof had vorige vrijdag beslist dat vakbondsafgevaardigde Maria Vindevoghel weer aan het werk moet bij Flightcare.

Het ontslag van Maria Vindevoghel was discriminatie. Meer nog: aangezien Flightcare onrechtmatig overmacht inriep, is Vindevoghel eigenlijk nooit ontslagen geweest. Dat is in een notedop de uitspraak in beroep van het Arbeidshof. Fligtcare tekent cassatieberoep aan tegen beide punten.

"Het arbeidshof oordeelde dat Flightcare discriminerend is opgetreden tegen Maria Vindevoghel en haar vakorganisatie. Flightcare heeft evenwel nooit de intentie gehad te discrimineren. Het is duidelijk dat Flightcare de arbeidsovereenkomst onmiddellijk beëindigde, zoals ook blijkt uit de vraag van Vindevoghel en haar vakorganisatie om het ontslag ongedaan te maken en haar te reïntegreren", aldus Flightcare (Belga).

Zo komt er toch geen einde aan de juridische lijdensweg van Vindevoghel. Normaal had zij deze week opnieuw aan de slag moeten kunnen gaan als vakbondsafgevaardigde bij de bagageafhandelaar op Zaventem.

Zie eerdere berichtgeving:
Maria Vindevoghel moet terug aan het werk kunnen bij Flightcare