Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Holebi

[Column] Strijden in leder en met pluimen

Homo zijn is hip. Trek er de roddelbladen en televisiesoaps maar op na: de media kleuren roos. Om dat te vieren wordt Brussel op 16 mei weer bedolven onder een gigantische regenboogvlag. Nog beter: de hele week wordt er gefeest, en wordt de aandacht gevestigd op alle problemen waar holebi’s nog steeds mee kampen. Geen feest zonder een eisenpakket dat en passant weer even naar voor kan worden gebracht.

Lees meer / 0 comment(s)

Militarisme en Holebirechten gaan niet samen

Net terug van Queer Easter, een seminarie in Berlijn over LGBT-thema's (LGBT staat voor "Lesbian, Gay, Bisexual and Trans"; wat we in België 'holebi' noemen dus). Niet echt een academisch congres, eerder een soort 'kamp' voor LGBT-activisten, met veel aandacht voor "informeel leren", teambuilding, creativiteit en plezier. Een fantastische week...

Niet dat de thema's van de workshops niet ernstig waren! Waar komt homofobie vandaan en hoe gaan we ermee om? Hoe zet je een lobby-campagne op? Wat is de relatie tussen LGBT-activisme en feminisme? En anti-racisme?

Lees meer / 0 comment(s)