Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / regeringsformatie

"Een scheiding op z'n Belgisch"

Ik had niet gedacht dat ik, vanuit Argentinië, over België zou bloggen, maar ik kon er niet aan ontsnappen. Clarín, de grootste en meest gerespecteerde krant van Argentinië, publiceerde vorige week een artikeltje over België en daarin wordt nogal wat onzin verteld over ons land. De teneur is simpel en bizar: de Belgen gaan uit elkaar, want er is maar één klein partijtje dat nog toekomst ziet in België.

Lees meer / 7 comment(s)

Over Vlaamse militante media gesproken

Soms is wat je niet brengt even belangrijk als wat je wel brengt.

Lees meer / 8 comment(s)

VRT trekt ten oorlog tegen de walen

De stemmingmakerij in de Nederlandstalige media tegenover de Franstaligen zal de komende jaren nog regelmatig gebruikt worden als een voorbeeld van propaganda. De ene zijn voorstellen zijn redelijk, de anderen onredelijk, madamme Non, Pieter de Stem, ….

Lees meer / 42 comment(s)

De transfers waar niemand het ooit over heeft

Oranje-blauw waagt zich de komende dagen aan de zware brokken: B-H-V, de staatshervorming en de begroting. De Standaard weet de toekomstige begroting bijéén te puzzelen. Voor de verhoging van de sociale uitkeringen zou er een extra inspanning komen van 1,4 miljard euro verspreid over vier jaar. De VLD krijgt een lastenverlaging van 1,8 miljard euro. Een agentschap voor fiscale fraudebestrijding moet zo'n 1,1 miljard euro genereren. De bestrijding van sociale fraude moet 400 miljoen euro opbrengen. Kerncentrales die langer openblijven worden extra belast.

Lees meer / 1 comment(s)