Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / stampmedia

[Column] Een mes dat aan twee kanten snijdt

Kamal Kharmach is een achttienjarige StampMediareporter die bulkt van de ambities om te schrijven. Hij wil niet alleen degelijke journalistiek bedrijven, hij wil ook graag af en toe zijn mening over de toestand in ons land en in de wereld ventileren. Lees hier zijn derde column die eerder verscheen in de laatste editie van het tijdschrift ‘Divers’.

Migratie zorgt onvermijdelijk voor spanningen, maar is ook een verrijking. Tenminste, als we bereid zijn om elkaar te leren kennen en aandacht hebben voor elkaars frustraties.

Lees meer / 1 comment(s)

[Column] Terug naar school

Leren is een deugd. Het wordt alleen niet altijd zo aangevoeld. Zeker in de laatste jaren van het TSO en BSO krijgen jongeren vaak af te rekenen met schoolmoeheid. Hun aandacht verslapt en de verveling slaat toe.

Lees meer / 0 comment(s)

[Column] Minioorlog

Amina Belorf is negentien jaar en woont op het Antwerpse Kiel. Amina is een gedreven, bewuste en zeer humoristische jonge vrouw die stevig met haar voeten op de grond staat. In deze eerste column laat ze haar gedachten over de verkiezingscampagne de vrije loop.

Lees meer / 0 comment(s)

[Column] Strijden in leder en met pluimen

Homo zijn is hip. Trek er de roddelbladen en televisiesoaps maar op na: de media kleuren roos. Om dat te vieren wordt Brussel op 16 mei weer bedolven onder een gigantische regenboogvlag. Nog beter: de hele week wordt er gefeest, en wordt de aandacht gevestigd op alle problemen waar holebi’s nog steeds mee kampen. Geen feest zonder een eisenpakket dat en passant weer even naar voor kan worden gebracht.

Lees meer / 0 comment(s)

[Column] Hebben journalisten niets beter om handen?

Kamal Kharmach is een zestienjarige StampMediareporter die bulkt van de ambities om te schrijven. Hij wil niet alleen degelijke journalistiek bedrijven, hij wil ook graag af en toe zijn mening over de toestand in ons land en in de wereld ventileren. Lees hier zijn tweede column.

Lees meer / 2 comment(s)