Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nato; van Gladio tot geheime gevangenissen in Europa

Nato; van Gladio tot geheime gevangenissen in Europa

Op intiatief van het Reseau Voltaire in Frankrijk zijn 50 experts recent samengekomen om de vergelijking te maken tussen" de strategie van de angst " tijdens de koude oorlog en nu tijdens de "War on Terror", gestart na het drama op 9/11/01.
Aanslagen plegen tegen burgers om een klimaat van angst te kreeren en politieke tegenstanders de schuld te kunnen geven, is een oude strategie van de europese geheime diensten.(Bende van Nijvel)
Dit proces van déstabilisatie, aangepast aan de globalisering is brandend actueel.

galdio180.jpg

Logo van Operation Gladio

Binnen de geheime dienstenz ijn na de tweede wereldoorlog, als indirekt gevolg van de akoorden van Posdam en Yalte, de "stay behinds" gecreerd, met de opdracht de democratie te beschermen, tegen een eventuele communistische invasie.Zij gingen echter al snel hun boekje te buiten.

Zij specialiseerden zich in het plegen van aanslagen en politieke moorden.De moord op de Italiaanse premier Aldo Moro en de bloedige aanslagen in het station van Bologne, toegeschreven aan 'de rode brigades' staan op hun actief.Ze pleegden in totaal 140 aanslagen over heel Europa binnen alle landen van de Nato.De akoorden voor de 64 atoomraketten van de VS die nu nog altijd in Europa staan, kwamen in die periode tot stand.

Pas in 1990 onder de regering van Eerste Minister Giulio Andreotti in Italie, komen veel zaken aan het licht. Alhoewel Operatie Gladio offiicieel is opgeheven bij het instorten van de USSR blijft het netwerk actief tot de dag van vandaag. Italie en Belgie voeren parlementaire enquetes uit in de jaren 90 en eisen controle op de geheime diensten. Alle andere Nato landen doen niks tegen deze criminele netwerken. De geheime CIA gevangenen zijn het gevolg van deze laksheid.

De Zwitserse Historicus en onderzoeker Daniele Ganser, schrijver van het unieke boek Les armées secrètes de l’OTAN, heeft door heel Europa onderzoek verricht naar de werking van de geheime diensten en operatie Gladio. Deze specialist zegt dat de Oorlog tegen Terrorisme een manier is om de Europese bevolking te manipuleren door het kunstmatig creeren van een niet bestaande vijand, de Islamiet, om hiemee de VS oorlogen te kunnen verantwoorden. Als wapens uw grootste export produkt is (VS), is oorlog een belangrijke strategie in buitenlandse zaken;

De oud Kolonel (VS) en ex no 2 van de Europese CIA Oswald LeWinter, bevestigd dat zijn diensten

- extreem linkse groepen infiltreerden zoals die Rote Armee (Dld) en Action Directe in France ;

-dat zij ter zelfdertijd recruteerden bij extreem rechtse anti-communistische'vechters';

-dat zijn diensten aanslagen lieten plegen door de extreem rechtsen, en deze lieten opeisen door linkse groepen.

Hij verklaart dat de Nato opdracht gaf voor de moord op de franse generaal René Audran, directeur van Buitenlandse aangelegenheden bij het ministèrie van Défensie , dus belast met wapenexport. Audran had een paar jaar ervoor informatie laten lekken naar een Italiaans journalist Mino Pecorelli. Vijf leden van Action directe, zitten levenslang in de cel hiervoor.

Hij verklaart verder te hebben meegewerkt aan het creeren van het Al Quaida netwerk binnen de CIA en MI6, naar het model van Gladio. Islamitische groepen zijn geinfiltreerd.Aanslagen worden gepleegd en in de schoenen geschoven van wie men wil.(Madrid, London) Kolonel LeWinter bevestigt dat zijn laatste kontakt met Oussama Ben Laden, in 2003 was;

De Historikus (VS) Webster G. Tarpley, bevestigt dat de Italiaanse eerste ministre Aldo Moro vermoord is in opdracht van de NATO en voegt toe dat de operatie onder direkt appel stond van Henry Kissinger. M. Tarpley, woonde toen in Rome en heeft als eerste het complot in de openbaarheid gebracht, dat moest voorkomen dat er een nationale eenheidsregering met de communisten gevormd werd. Alle latere berichtgeving bevestigt dit.

Voor de Italiaan Giullieto Chiesa, europarlementarier en journalist, is de sitiuatie met de klandestine activiteiten van de geheime diensten alleen maar verergerd sinds de koude oorlog. Op 5 octobre 2001, minder dan een maand na het drama in New York en Washington, hebben de VS en de UK de europese raad geinformeerd over de reactivatie van de stay-behind tegen de « terroristische vijand ». Zij eisten de samenwerking van de voltallige leden van de Nato op grond van article 5 van het Nato Charter dat stipuleert dat bij een vijandige aanval van een lid, alle leden moeten inspringen. Bij de EU hebben ze verder onderhandelt over faciliteiten die ze nodig hadden (Wapentransporten via Antwerpen bv.). Tenslotte hebben ze wetsaanpassingen doorgedreven bij de leden die toestaan dat geheime agenten van de CIA en MI6 ongecontroleerde acties mogen uitvoeren in elke Nato land. Zo zie je hoe de macht langszaam verschuift naar de VS binnen de Nato. De Vs heeft op die manier met Polen en Tsechie afzonderlijk onderhandeld over militaire basissen zonder hiervoor door de Nato-Raad te gaan. De raad besprak het pas na de feiten. Vijgen na Pasen dus.

De Europese Parlementaire onderzoeks commisie waarin Giulietto Chiesa actief deelneemt, bevestigt de bevindingen uit het rapport van Dick Marty dat aantoont dat de CIA islamitische burgers kidnapt en martelt in Europa de laatste 5 jaar.

De poolse député Mateusz Piskorski onderstreept dat er geen gevangenissen gevonden zijn in Polen bij zijn weten.
Theyrry Meyssan van het resau Voltaire besluit de samenkomst met de bedenking dat de souvereiniteit van de Europese landen in gevaar is door het imperalistisch geweld van de VS.

Bron Volledig artikel in het frans;
http://www.voltairenet.org/article147368.html