Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Duits hof verwerpt politieverbod op protesten aan de G8 omheining

Duits hof verwerpt politieverbod op protesten aan de G8 omheining

Een Duitse hof verwierp vandaag een politieverbod op protesten binnen een straal van 5 kilometers van de peperdure omheining rond de plaats waar de G8 top volgende week plaats vindt in Heiligendamm. De rechtbank van Schwerin bevestigt enkel het verbod op demonstraties binnen een straal van 200 meter van deze omheining. De politie had eerder een verbod opgelegd aan alle protesten en demonstraties binnen de straal van 5 tot 10 kilometers van de omheining. Dat verbod werd gekritiseerd door zowel Duitse politici als de andersglobaliseringsgroepen. De activisten stapten naar de rechtbank om dit aan te vechten.

http://www.eux.tv/article.aspx?articleId=8718

Dat zullen de lokale

Dat zullen de lokale bewoners fijn vinden als ze ze zich willen verplaatsen! En men kan zich de vraag stellen wat de politie verwacht: dat de demonstranten korte-afstandraketten hebben verborgen in vuilniscontainers in de buurt (lol)? Of wil het plaatselijk bestuur (hoofd van de politie) ervoor zorgen dat de wereldtop 'letterlijk' doof kan blijven voor iéder tegengeluid? Veel succes en plezier met de verslaggeving, het zal niet steeds gemakkelijk zijn.

Keltoum

Gepost door Keltoum
25.05.2007

Tags