Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Vaarwel George": Antwerpen neemt afscheid van stadsgids

"Vaarwel George": Antwerpen neemt afscheid van stadsgids

Heel Antwerpen was deze woensdagavond aanwezig in het Antwerpse 't Elzenveld Kannunik Van Gesselzaal om afscheid te nemen van stadsgids George, George Van Cauwenbergh.(78 geworden,en overleden verleden woensdag in zijn woning, Zirkstraat in Antwerpen). De vader van bv - vooral babes - fotograaf, Henk. Kappel was te klein voor zo'n 600 mensen. Veel bekende gezichten van verschillende wereldjes waren aanwezig: van politiek tot media, van kunst tot de gewoon Antwerpenaar.

PICT0002.jpg

"Mijn vader was door veel mensen gekend en hij had ook een heleboel vrienden. Daarom willen we iedereen die dat wil de gelegenheid geven om nog een laatste groet te brengen aan George," had zoon Henk Van Cauwenbergh over een paar dagen verteld.

George Van Cauwenbergh raakte vooral bekend als de schrijver van tientallen boeken over Antwerpen. 'Gids voor Oud-Antwerpen' is ongetwijfeld zijn bekendste werk, maar hij schreef samen met Roger Binnemans ook de 'Atlas van Antwerpen'. Dit boek is een standaardwerk geworden over de stedelijke veranderingen tijdens de vorige eeuw. Enkele jaren geleden nog had George zijn eigen reeks op de regionale televisiezender ATV, waarin hij de geschiedenis van de stad uit de doeken deed.

Door zijn dood verdwijnt er een BA, een bekende Antwerpenaar, die ook nooit voor een mop verlegen zat. "Als hij met één mop begon, volgde steevast de tweede, de derde en kon hij niet meer stoppen"
zei zijn vriend, stamgast Willem Houbrecht, in stamkroeg 'Den Engel' op de Antwerpse Grote Markt, waar we hem bijna dagelijks konden treffen.

Vaarwel George en bedankt in naam van iedere Antwerpenaar. Een paar foto's van uitvaartdienst,deze avond, volgt hieronder:

PICT0304.jpg
PICT0357.jpg
PICT0334.jpg
PICT0359.jpg
PICT0371.jpg
PICT0338.jpg
PICT0372.jpg
PICT0351.jpg
PICT0346.jpg