Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoverslag] Betoging krakers in Leuven

[Fotoverslag] Betoging krakers in Leuven

Voor de betoging van krakers, anarchisten en hun sympathisanten zette de politie de grote middelen in. De betoging werd uiteindelijk uit mekaar gedreven op de Ring en eindigde in de belegering van een kraakpand aan de Vaartkom.

Betoging krakers Leuven Indymedia 02.jpg

De betoging marcheerde door de Tiensestraat en het Ladeuzeplein. De commissaris van de politie probeerde zijn manschappen steeds voor de menigte te positioneren. De stoet trok voorbij een huis dat volgens de krakers van Opus Dei is; het studentenhuis Steenberg werd met verf bekogeld en er sneuvelde een ruit.

Betoging krakers Leuven Indymedia 03.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 04.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 05.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 06.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 07.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 08.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 09.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 10.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 11.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 12.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 13.jpg

Tijdens de manifestatie waren burgemeester Tobback en schepen Brepoels van Huisvesting, Opus Dei en de politie kop van Jut: "Idealen ontruim je niet, fuck the police, kraken gaat door" en "Opus Dei bol het af, Tobbackske in zijn graf," scandeerden de betogers.

In de Rijschoolstraat begon het eerste duw- en trekwerk, toen de politie de doorgang naar het Justitiegebouw verhinderde.

Betoging krakers Leuven Indymedia 14.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 15.jpg
Betoging krakers Leuven Indymedia 16.jpg

we werden constant

we werden constant ingesloten
er zijn geen stenen gegood ik was er bij en heb dat niet een keer gezien!
Toen we van de vismarkt af probeerden te komen na de derde poging, hebben enkele moedigen dan maar doorge broken en kregen de eertse doorbrekers traangas in hun ogen.
merci tobback!
Ik sprak vandaag met verantwoordelijken van het stad in Antwerpen schepenen en die zegde dat geweld geweld oproept!
In antwerpen zou de boel vandaag in brand hebben gestaan;
Laf om dat in Leuven te durven
LAF

dan ben ik toch niet gek

Ik was er ook bij, en ik had ook helemaal geen stenen gezien. En ruiten ingegooid? waar dat dan :s met die verfbommen of zo ^^

zie

zie http://www.youtube.com/watch?v=RzTO5Aew3Mc

meermaals met stenen gesmeten blijkbaar

merci voor't filmke, zo laat

merci voor't filmke, zo laat ge maar al te goe zien dat er wel zeker 2 stenen gegooid zijn.
Verder komt in dit filmpje nog beter naar voor hoe de menigte werd opgejaagd en vooral op de vismarkt (waar idd blijkbaar ook stenen vlogen, wat niet echt goed te keuren is)in het nauw gedreven werd en op de vlucht moest slaan, terwijl ze langs alle zijweggetjes van de vismarkt werden ingesloten.

Ik ben ook geen stenengooier, ma wat kan je nog doen als je opgejaagd wordt en gevangen gezet tussen horden flikken?

stenen gooien

Ja, als je ingesloten bent door de politie dan is stenen gooien het beste dat je kan doen he ?

Of je kan ook besluiten geen stenen te gooien en misschien ontloop je dan wel een matrak in je gezicht.

Djeez wat is het gemiddelde iq van een kraker?

Je hebt gelijk dat geweld

Je hebt gelijk dat geweld ten allen tijde onaanvaardbaar is, maar in uw laatste zin veralgemeen je de hele zaak. Alsof alle krakers akkoord gaan met het feit dat er stenen gegooid worden. Dit is zeker niet het geval! Integendeel.

Blijf van andermans spullen af!

Verleden week hebben die krakers zelf auto's in brand gestoken. Wie dat normaal vindt mag men voor mijn part meteen in een gekkenhuis opsluiten. Van andermans spullen blijf men af!

Voor dat kieken dat een spandoek droeg met daarop "Opus zijn kruis, ik mijn huis", kan ik maar één ding zeggen "ga werken en koop of huur u een huis. Het was uw huis niet, dus als de rechtmatige eigenaar het opeist geef het dan terug.

Ik ben ook tegen Opus Dei, maar wet is nu eenmaal wet. Ook voor werkschuwe anarchisten!

Onherkenbaar...

Kunnen de actievoerders op alle foto's A.U.B. onherkenbaar gemaakt worden!!!!
Als vast bedank!!

Met strijtvaardige groeten,

Hekzje

Waarom onherkenbaar ?

Waarom onherkenbaar Hekzje ? Als je toch niets uitgespookt hebt ?
Als men op een publieke plaats wil gaan betogen, en telegeniek verfbommetjes wil gooien voor de tv-cameras, dan moet je er ook tegen kunnen als je getoond wordt.

Misschien zou het wel leuk zijn om overal namen bij te vermelden, dan kunnen de kinderen van de betogers binnen een jaar of 15 hun eigen -tegen dan zo burgerlijke- mama en papa op't net opzoeken.

Onherkenbaarheid

Het onherkenbaar maken van de actievoerders is ten allen tijde aangewezen aangezien staatsveiligheid blijkbaar zich nogal graag bezighoudt met mensen die aan dergelijke acties deelnemen lastig te vallen. Vaak zelfs zonder onderscheid te maken tussen zogezegde relschoppers en sociaal activisten.

Een argument voor de politiek corretere onder ons zou kunnen zijn dat er ergens een privacywet bestaat op het publiekelijk maken van foto's van individuen, die stelt dat de personen in kwestie toestemming moeten verlenen tot het publiekelijk gebruik van foto's of beelden waarop ze staan.

--> Vanuit beide perspectieven is onherkenbaarheid op foto's dus een kritisch doordachte handelwijze ipv een verdacht verstopgedrag.

nu zon goede maand later

nu zon goede maand later krijgen we allemaal een briefke in de bus da zegt dat die flikkers 250 pleuro's van ons verwachten omdat ze den dag van de betoging veel te veel menskes gearresteerd hebben en daarmee hun eigen nog is in kosten gejaagd hebben de brusselse politie was diene dag ook aanwezig maar alleen geestelijk en met die 250 pleuro's willen ze al het verloren geld recupereren! als het van mij afhangt mag er zo snel mogelijk nog een betoging komen maar dan wel geen geweldloze meer want ik ben die vuile hypocriete flikken kotsbeu!!!!!

die branden da waren geen

die branden da waren geen linkse maar nsv. die der van profiteerde da we al in een slecht daglicht stonden! en werken ja da wil ik wel doen maar om te werken hebt ge een adres nodig en om een adres te hebben moet ge geld hebben en om geld te hebben moet ge werken en voila we zijn rond in onze cirkel. dus bespaar mij uw ingenieeuze ideen want ge weet nog niks van hoe het hier marcheert in deze wereld ge zijt mooi opgevoed door mama en papa maar alleen zult ge niet direct veel bereiken!!!!
gegroet door een linkse rat

Boetes

ik heb ook zo een boute gekregen, ben van mijn oren gaan maken bij comité P en mijn boete is vernietigd

reden: ik ben tegengehouden door de flikken omdat ik een groene broek aanhad (jawel, dat hebebn ze me ook als reden gegeven toen ik vroeg wat ik fout had gedaan). vervolgens krijg ik een boete wegens deelname aan een illegale betoging (ik ben een uur voor de betoging opgepakt en ze hebben me weer laten gaan, geen enkel bewijs dus dat ik daar was), verstoring van de openbare orde (mijn broek zal ze veel aandacht hebben getrokken zeker ...) en weerspanningheid bij arrestatie (is vragen wat je fout hebt gedaan weerspannigheid dan?) comite P kon er allesinds niet mee lachen :p

ik raad iedereen aan om de boete aan te vechten !

Wat is de procedure om een

Wat is de procedure om een boete voor de betoging aan te vechten bij Comité P?

Opus Dei heeft niets misdaan !

Waarom zijn de anarchisten kwaad op een organisatie die voor haar rechten uitkomt ?! Hoe zou jij reageren als iemand doodgewoon je eigendom "inpalmt" . Opus Dei is een katholieke organisatie , als je gewoon een slaapplaats gevraagd had op een fatsoenlijke manier had Opus Dei dat wegens haar katholieke karakter niet kunnen weigeren ! Maar nee , de anarchisten gooien maar weer een stenen en verfbommen op eigendommen van Christenen , dat is pas discriminatie want Christenen én leden van Opus Dei dus ook , zijn vredelievende mensen !

christenen en christenen

Ik geef toe dat vanuit ons christen zijn, meneer baron..., het een must is niet te oordelen over anderen, dat recht is immers voor Iemand anders weg gelegd.
Het is echter wel zo dat dat gebouw al jaren leeg stond, kerkgebouw of niet? een leegstand pand kan voor betere doeleinden gebruikt worden. Ik ben er ook lang nog niet zo zeker van, dat als je jou voorbeeld verder trekt, dat men daarin mensen te slapen zou gelegd hebben. Zoals het stalleke in bethlehem.
Ik ben zelf prakiserend christen, van katholieke huize, maar naar sommige katholieke maatstaven misschien al te progressief.

Wat stenen gooien en verfbommen afschieten betreft, is niet aan mij besteed. Pacifist als ik ben.
Maar je moet ook niet altijd proberen recht te praten wat krom is hé...leegstand...de eigenaar die zijn huis laat verkommeren..kerk of individu...het is er om vragen...en als men dan uiteindelijk vanuit welke hoek dan ook iets onderneemt dan zijn zij de schuldigen...das natuurlijk wel simpel...want inderdaad, bij wet is opus dei de eigenaar...maar laat het huis wel verschillende jaren leeg staan en verpouperen...
In Nederland staan ze op dat vlak al wat verder, het legaliseren van gekraakte panden onder voorwaarden.

anoniempje

het is ook altijd gemakkelijk alles op de ander te schuiven....ik ben bekend met de vlaamse beweging (linkervleugel), maar heb ook wat connnecties bij de andere kant...als ik één ding weet is dat ze niets in de fik zullen steken of ze worden uit hun clubke geweerd...discipline niet waar...