Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia/GetBasic organiseert een 8-daags mediakamp op Sfinks

Indymedia/GetBasic organiseert een 8-daags mediakamp op Sfinks

Van 23 tot 30 juli organiseert Indymedia.be samen met GetBasic vzw een mediakamp op het Sfinksfestival in Boechout. 13 jongeren volgen een week lang mediaworkshops en brengen verslag uit over het festival op indymedia.be.

SFIN0442web.JPG

Mediakamp
De deelnemers aan het mediakamp zullen op het Sfinksfestival artiesten interviewen, fotograferen of achtergrond- en sfeerreportages maken over de vrijwilligers en het publiek. De deelnemers doorlopen elke dag het ganse proces, van redactievergadering over productie tot publicatie. Medewerkers van Indymedia.be/GetBasic bieden de nodige technische en creatieve ondersteuning. We vertonen de resultaten dagelijks op de festivalweide en publiceren de reportages op de Indymedia.be-website.

Sfinksfestival
Sfinks is een jaarlijks muziekfestival waar door een eigenzinnig en avontuurlijk muzikaal aanbod en een feestelijk randprogramma bruggen worden geslagen naar andere culturen. Het mediakamp kwam tot stand in nauwe samenwerking met medewerkers van het Sfinksfestival. Bovendien vroegen ze ons specifiek om te berichten over onderwerpen die in de traditionale media zelden aan bod komen, bijvoorbeeld over de achtergrond en leefsituatie van de artiesten.

Lees ook: "Op Sfinks laten we ook de wereld achter de muziek zien"