Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Freedom of Expression

Freedom of Expression


Dit is een kort filmpje uit de documentaire Freedom of Expression die de verregaande consequenties van de copyrightwetten aantoont.

In 1998 pattenteerde Professor Kembrew Mc Load de term “Freedom of expression” om een debat te starten over de gevolgen van het intellectueel eigendomsrecht op vrije expressie. Hij toont aan hoe de copyrightwetten alle vormen van creatieve uitingen beperken. In deze documentaire willen de makers op een provocatieve en ludieke wijze de juridische cases en de discussies belichten die gevoerd worden in de rechtzaal, scholen, musea, filmstudio's en het internet over de verregaande controle op ons cultureel erfgoed. De beweging tegen de copyright wetten groeit in de VS. In het gelijknamige boek , Freedom of Expression® toont Professor Mc Load de verschillende succesvolle rechtzaken van activisten tegen de copyrightwetten;

nieuwe

Keltoum

Gepost door Keltoum
12.07.2007