Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / copyright

Sabam in het nauw

De Atomiumheisa doet het imago van Sabam geen deugd. De meeste mensen begrijpen wellicht nog dat een architect/fotograaf/muzikant betaald wil worden voor zijn creaties. Maar dat de erfgenamen van architect Waterkeyn tot 70 jaar na zijn dood genieten van inkomsten uit de rechten op de afbeelding van het Belgische symbool bij uitstek gaat er bij velen niet in. Dat Sabam zich nu ook al bezig houdt met bloggers een pesttaks van 91 euro te sturen per fotootje van de negen bollen, heeft nog weinig te maken met billijkheid.

Lees meer / 4 comment(s)

Freedom of Expression


Dit is een kort filmpje uit de documentaire Freedom of Expression die de verregaande consequenties van de copyrightwetten aantoont.

Lees meer / 1 comment(s)

A Fair(y) Use Tale

Disney figuurtjes geven uitleg over auteursrechten...

Professor Eric Faden of Bucknell University provides this humorous, yet informative, review of copyright principles delivered through the words of the very folks we can thank for nearly endless copyright terms.

Lees meer / 0 comment(s)