Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De Muur beklommen

De Muur beklommen

Vandaag de muur gedaan. Naast het feit dat het één van de nieuwe wereldwonderen is en dat Starbucks zijn boeltje heeft mogen bijeenrapen is het bouwwerk helaas niet vanuit de ruimte zichtbaar. Dit in tegenstelling tot de overtuiging van onze gids die beweerde dat de muur zelfs zichtbaar is vanop de maan. Je kon figuurlijk maar ook letterlijk op de koppen lopen in het gedeelte gelegen in Badaling. File op de muur, chaos in de ordehandhaving. Na de muur gaan eten in Golden Palace restaurant, gelegen boven een vazenfabriek. Naast vazen kan je ook de ganse schare van Chinese beschilderde voorwerpen aanschaffen. De prijzen waren echter te duur, zo werd er ook niets gekocht. Bovendien ging het afdingen hier niet op terwijl we dat net onder de knie aan het krijgen zijn. Er zijn er al die erin slaagden om twee derden van de prijs af te doen. Gelegenheid genoeg om te oefenen want in het straatbeeld zijn massa's kraampjes en verkopers te vinden.

De Minggraven zijn meer een "touristtrap" maar omdat ze op de baan liggen naar de muur trekken ze toch voldoende volk. Eén graf ligt in een onderaards bouwwerk maar de originele graven zijn wél vernietigd. Veel valt er dus niet te zien. Het meest opwindende moment was toen twee dames uit de groep per ongeluk het mannentoilet bezochten. De mannelijke Chinezen waren 'op hun pik getrapt' en maakten dit aan de dames op een passende wijze duidelijk. Vandaag hebben we echter niet veel tijd, méér over het vele eten en de te kleine bedden mag je later verwachten.

chinaworks

Gepost door chinaworks
26.07.2007

Tags